Iftime continuă transferurile exotice la Botoșani! Transferă un mijlocaș din Malawi care a jucat în Liga Campionilor!

George Drafta 12.11.2022, 17:46
Iftime continuă transferurile exotice la Botoșani! Transferă un mijlocaș din Malawi care a jucat în Liga Campionilor!

Disperat să vadă că FC Botoşani nu mai bate aproape pe nimeni în România, Valeriu Iftime apelează la orice variantă pentru a întări echipa pe care o patronează.

Fără antrenor principal după plecarea lui Mihai Teja, moldovenii încearcă să iasă din zona periculoasă a clasamentului şi cu ajutorul lui Charles Petro. Internaţionalul în vârstă de 21 de ani din Malawi este noua ţintă a botoşănenilor. În prezent la campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, mijlocaşul defensiv mai are doar o lună şi jumătate de angajament cu revelaţia sezonului trecut al Ligii Campionilor.

Se pare însă părţile ar fi ajuns deja la un acord, iar acesta va ajunge la echipă în primele zile din 2023. Nu ar fi prima oară în carieră când Petro va avea legături cu ţara noastră. La echipa naţională a statului Malawi, fotbalistul este antrenat de românul Mario Marinică.

Charles Petro se află la Sheriff de aproape trei ani. Însă nu a fost trecut în stagiunea precedentă pe lista UEFA de către clubul său. Astfel el a ratat confurntările cu Real Madrid din grupele competiţiei. Trupa din Tiraspol a fost prima din Europa la care „închizătorul” a evoluat. El fiind transferat la vecini din ţara sa natală.

Charles Petro are 17 selecţii pentru naţionala din Malawi la doar 21 de ani
Charles Petro are 17 selecţii pentru naţionala din Malawi la doar 21 de ani

În cursa pentru revenirea în elită

Unul dintre motivele pentru care el vrea să plece din Moldova este faptul că joacă foarte puţin. A bifat doar cinci meciuri în acest sezon pentru actuala sa formaţie. Cota sa de piaţă este de 300.000 de euro, potrivit specialiştilor de la Transfermarkt.de.

Până ca Petro să ajungă la echipă, FC Botoşani mai are de jucat în campionat cu Hermannstadt, Farul, CFR Cluj şi de două ori cu FCSB. Cu roş-albaştrii se vor întâlni şi în Cupa României. Valeriu Iftime ştie că fotbaliştii au nevoie mai mult decât oricând de sprijin moral după o cădere abruptă. Pe primul loc după cinci etape, moldovenii au ajuns pe poziţia a 12-a. La doar două lungimi de locurile de baraj.

„Vreau să-i încurajez pe jucători, avem nevoie de mai mult curaj, avem nevoie de efort, curaj, încredere. Nu excelăm prin jucători care fac diferența, nu suntem nici cea mai pragmatică echipă. Trebuie să muncim. Dumnezeu răsplătește efortul.

E o despărțire atipică, Mihai nu avea în vestiar decât vreo 2-3 care erau împotriva lui. În general, când ai un antrenor cu care nu ai rezultate, sunt niște conflicte în vestiar care se văd. Până la urmă, când te freacă cineva, tinzi să-l disprețuiești. Mihai însă e un tip cu o inimă imensă”, a declarat finanţatorul moldovenilor.