EXCLUSIV. Ilie Năstase vorbește despre moarte și testament. Nasty a dezvăluit că nu are loc de veci, dar a primit o „ofertă” din partea lui Țiriac

Catalan Alexandru / 06.02.2021, 13:36
EXCLUSIV. Ilie Năstase vorbește despre moarte și testament. Nasty a dezvăluit că nu are loc de veci, dar a primit o „ofertă” din partea lui Țiriac

Ilie Năstase vorbește despre moarte și testament. Nasty a dezvăluit că nu are loc de veci, dar a primit o „ofertă” din partea lui Țiriac. Prietenia fără egal dintre Ion Ţiriac şi Ilie Năstase a devenit proverbială, trecând cu brio proba timpului. Legaţi de un destin comun de mai bine de 50 de ani, cei doi mari sportivi nu au lăsat niciodată ca lupta pentru titulatura de “cel mai bun tenismen român al tuturor timpurilor’ să le afecteze în vreun fel strânsa “frăție”.

Ilie Năstase vorbește despre moarte și testament, dar se simte în putere

Dacă Ion Țiriac este o personalitate mai rezervată atunci când este întrebat despre avere, moșteniri sau moarte, nu același lucru se poate spune despre Ilie Năstase, recunoscut pentru farmecul și modalitatea jovială cu care reușește să treacă chiar și peste cele mai grele situații. Ajuns la vârsta de 75 de ani, Nasty nu pare deloc presat de trecerea timpului.

Cei doi au făcut o echipă de temut în tenisul mondial
Cei doi au făcut o echipă de temut în tenisul mondial

Este convins că mai are de trăit o mulțime de experiențe și se mândrește cu faptul că este sănătos tun. Nu face parte nici din categoria milionarilor care își fac testamente încă din tinerețe și nici nu își face griji pentru felul în care cei cinci copii ai săi vor împărți moștenirea, atunci când el nu va mai fi:

Sunt încă foarte puternic, am o super energie, vă spun eu că mai trăiesc mult și bine. Eu mă gândesc în ce vacanțe mai merg, nu mi-am făcut vreodată probleme de testamente, moșteniri. Nici măcar la copiii mei nu m-am gândit din acest punct de vedere pentru că le-am asigurat tot ceea ce au nevoie, nu le lipsește nimic”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru playsport.ro.

Invitație în cavou. “Țiriac e mai bogat decât mine”

Întrebat ce anume i-ar lăsa moștenire lui Ion Țiriac, Năstase ne-a oferit un un răsuns onest și spumos:

Nu am ce să-i las eu lui. Poate el mie. Despre Ion știe toată lumea că e mult mai bogat decât mine. Dar nici nu vreau să mă gândesc la asta. Refuz. Vă asigur că, atât eu, cât Țiriac suntem încă foarte puternici, nu ne ducem noi așa de tineri”.

Doi prieteni de ani întregi: Ion Țiriac și Ilie Năstase
Doi prieteni de ani întregi: Ion Țiriac și Ilie Năstase

Prietenia dintre cele două elite ale sportului românesc este legendară și pare a fi una care va dăinui etern. De ce? Pentru că, de curând, Ilie Năstase și Ion Țiriac au decis să rămână “parteneri la dublu” și în viața de apoi. Ideea i-a venit lui Țiriac, iar Nasty a explicat și condițiile în care va accepta „parteneriatul”:

M-a întrebat, cândva, Ion Ţiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după, ştiţi dumneavoastră! Şi eu i-am spus că nu am aşa ceva, un loc de veci. Că nu m-a preocupat chestiunea asta. A zist că el şi-a cumpărat o parcelă la Bellu, unde-şi ridică un mausoleum (n.r: râde). Şi Țiriac a adăugat pe loc: ”Te invit la mine!” M-am uitat la el şi i-am spus doar atât: ”Vin, dar cu condiţia să stau eu deasupra. Că toată viaţa ai fost tu deasupra. Acum ar fi momentul să mai facem schimb!”.

Prieteni și rude prin alianță

Ilie Năstase și Ion Țiriac nu sunt numai prieteni, ci și rude. Țiriac a botezat-o pe una dintre fiicele lui Năstase, pentru ca, mai apoi, cel din urmă să fie naș de cununie la nunta lui Ion Ion Țiriac cu Maria Marinescu (n.r: cei doi au divorțat în 2011, după trei luni de mariaj):

“Prietenul meu e naşul fiicei mele, Charlotte, care locuiește în Statele Unite, deci nu are de ce să-şi facă cineva vreo grijă pe tema asta. Nașul ei o iubește și îi este aproape”, ne-a mai spus fostul mare tenismen.

Împreună pentru totdeauna, pe terenul de tenis și în afara lui

Cei mai buni jucători de tenis din istoria României au și acum o colaborare de suflet, Arena Centrală de tenis ”Ţiriac – Năstase”, de lângă Otopeni, din zona patinoarului ridicat de acelaşi Ion Ţiriac. Pe vremuri, cei doi mergeau la aceleaşi turnee, plătiţi cu două lire sterline pe zi, din care jumătate dădeau pe camera de hotel pe care o împărţeau de cele mai multe ori. Rivalizau pe terenul de tenis, dar erau nedespărțiți înafara lui.

Năstase și Țiriac, în topul celor mai bogați sportivi

După 64 de titluri câştigate la simplu şi alte 45 la dublu în cariera sa absolut remarcabilă, Ilie Năstase a reuşit să strângă o avere de câteva zeci de milioane de euro, investită în proprietăţi imobiliare, bijuterii, tablouri sau maşini. Ion Ţiriac, care va împlini în luna mai 82 de ani, rămâne de ani buni în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la aproape un miliard de euro.