Imagini de colecție cu viitorul Camp Nou. Cum urmează să arate legendara arenă

Moldoveanu Camelia / 17.10.2021, 12:36

Primele imagini cu noul stadion Camp Nou, casa celor de la Barcelona. Laporta vrea să renoveze sanctuarul care aparține catalanilor din 1957. Procesul de renovare ar fi trebuit să înceapă în 2017 și să se termine în 2021, însă acest proiect abia acum începe să prindă contur.

Laporta anunță un Camp Nou mai mare

Ultimele informații venite din Catalunya sunt că Joan Laporta ar fi luat legătura deja cu cei de la consorțiul financiar bancar Goldman Sachs în acest sens. Tranzacție are însă nevoie de „unda verde” a suporterilor cotizanți „socios” ai Barcelonei.

În eventualitatea în care această tranzacție s-ar face în cele din urmă, FC Barcelona are nevoie de soluții pentru a se asigura că va putea să restituie acei bani în timp util. Astfel, una dintre variantele vehiculate este aceea măririi capacității stadionului Nou Camp pentru ca echipa blaugrana să poată obține sume mai mari de bani din vânzarea de bilete și abonamente.

Noul stadion Camp Nou este fundamental pentru viabilitatea acestui club și pentru viitorul său imediat. Impactul pe care îl va avea pentru Barcelona va fi unul vital astfel încât noi să putem concura cu rivalele noastre care au făcut deja ce era necesar. Luăm în considerare mai multe variante. Dar cel mai puternic candidat este stadionul Johan Cruyff”, a spus președintele Barcelonei la postul de radio RAC1.

Stadionul Camp Nou ar urma să fie extins la 110.000 locuri pe scaune. Față de cele 99.000 pe care le are în prezent. Pe lângă acest aspect, se vor face lucrări de modernizare și la muzeul clubului. Dar și la spațiile comerciale din jurul arenei.

Barcelona caută un stadion mai puțin costisitor

O variantă pe care clubul catalan o ia în calcul este să se mute pe Olimpico Luis Campanys, însă arena deținută de primărie trebuie adaptată necesităților logistice din prima ligă. Și nu doar asta este problema. Pe acest stadion se țin concerte și evenimente, ceea ce reprezintă o altă problemă. Arena ar trebui dotată cu gazon hibrid, pentru ca jucătorii Barcelonei să aibă aceleași condiții cu care s-au obișnuit.

O altă veste proastă este pentru fanii acestei echipe, care nu sunt puțini. Stadionul are o capacitate de doar 50 – 60.ooo de locuri. Pe Camp Nou fiind posibilă prezența a 90.000 de oameni în tribune. După renovare, casa catalanilor o să poată găzdui și mai muți fani în același timp.

Varianta doi ar fi Estadi Jhan Cruyff. Aici este și mai rău, putând participa doar 6.000 de spectatori. Avantajul ar fi că se ajunge ușor la arenă cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, însă investițiile care ar trebui făcute sunt și ele destul de mari. Partea bună este că acest loc s-ar folosi doar pentru fotbal.

Varianta numărul trei poate fi Montjuic, unde a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 1992. Problema este că fanii Barcelonei s-ar putea să nu „guste” această locație, dat fiind faptul că a fost casa rivalilor de la Espanyol pentru mai mult timp. Oricare ar fi decizia finală, catalanii trebuie să stea departe de Camp Nou pentru 3-4 ani, perioadă estimată pentru terminarea lucrărilor.