Imagini greu de privit cu mâinile unui pilot de curse. Fotografiile au fost postate pe internet și au impresionat o lume întreagă

Marian Cărăvan 15.01.2021, 15:44
Imagini greu de privit cu mâinile unui pilot de curse. Fotografiile au fost postate pe internet și au impresionat o lume întreagă

Piloții de curse sunt expuși pericolelor. Nu puține au fost cazurile în care accidentele de pe circuit s-au soldat cu decese sau au avut urmări grave. Imaginile cu monoposturi arzând ca o torță sunt terifiante. O experiență traumatizantă pentru orice pilot.

Imagini greu de privit cu mâinile unui pilot de curse

Pentru Romain Grosjean, viața s-a schimbat radical după nefericitul eveniment din noiembrie 2020, din timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrainului. Nici prin cap nu îi trecea francezului ce avea să i se întâmple. De un accident terifiant a avut parte pilotul francez al echipei Haas. În timpul cursei, monopostul său l-a agățat pe cel al lui Daniil Kvyat, de la Alpha Tauri, iar francezul lui Grosjean a fost proiectat în barierele de protecție. Impactul a fost devastator, bolidul a luat foc și s-a rupt în două. Pilotul era în cockpit. Printr-o minune, a reușit să iasă de acolo, fiind preluat de personalul medical. Avea arsuri pe ambele mâini, mult mai afectată fiind stânga. După un control riguros, vestea bună era că nu avea fracturi sau comoții.

Romain Grosjean și-a petrecut ultimele săptămâni cu mâinile bandajate, într-un lung proces de recuperare. A fost supus unei intervenții chirugicale pe 16 decembrie 2020. În tot acest timp, a păstrat legătura cu fanii săi de pe rețelele sociale. După ce le-a comunicat fanilor că a renunțat la bandajul de la mâna dreaptă, la începutul acestei săptămâni francezul le-a mai dat acestora o veste bună. A renunțat la bandaj și la mâna stângă și a împărătșit acest moment. Urmările accidentului din noiembrie sunt încă foarte vizibile, dar recuperarea decurge bine. Fotografiile postate pe internet de Romain Grosjean au impresionat o lume întreagă. Pilotul de Formula 1 afișează o notă optimistă.

Dat complet la o parte, Petrus e fericit”, a scris francezul, făcând referire la pisica sa (foto jos).

Romain Grosjean le-a aratat fanilor cum arata mainile sale
Romain Grosjean le-a aratat fanilor cum arata mainile sale

Final de carieră pentru Romain Grosjean?

Aflat încă în recuperare, Romain Grosjean se bucură de viața de familie. Pilotul s-a căsătorit s-a căsătorit pe 27 iunie 2012 cu jurnalista franceză și prezentatoarea de televiziune Marion Jollès Grosjean la 27 iunie 2012. Cei doi formau un cuplu încă din 2008. La 29 iulie 2013, a apărut pe lume primul lor copil, Sacha. Romain și Marion mai încă un băiat, Simon (născut la 16 mai 2015), și o fată, Camille (născută la 31 decembrie 2017).

Născut la data de 17 aprilie 1986, la Geneva, Romain Grosjean a participat la 181 de curse de Formula 1. A urcat de zece ori pe podiumul de premiere, dintre care de două ori pe locul 2 și de opt ori pe locul 3. Toate aceste performanțe au fost realizate cu Lotus F1 Team, în perioada 2012-2015. Din 2016 a concurat pentru Haas. Monopostul său a fost echipat cu motor Ferrari. Contractul lui Romain Grosjean cu Haas nu a fost reînnoit pentru 2021.

Urmăriți Playsport.ro și pe