“Îmi place mult victoria cu 1-0”. Dan Petrescu exultă după prima victorie din deplasare

George Drafta 24.09.2023, 17:21

Dan Petrescu are toate motivele să fie satisfăcut după prima victorie în deplasare a echipei sale de la instalarea sa ca antrenor.

Fotbaliştii trupei sud-coreene au trecut de Gwangju cu 1-0 în runda cu numărul 31 a primei ligi asiatice, graţie unui autogol al adversarilor din minutul 73. Succesul a propulsat formaţia din Jeonju pe poziţia a 5-a. La doar două puncte de învinsa ei din acest weekend, care ocupă ultimul loc al podimului.

Victoria a fost ca o gură de oxigen pentru echipa preluată de „Bursuc” în această vară. Jeonju avea cinci meciuri fără succes înaintea acestui joc. Dan Petrescu nu şi-a ascuns bucuria după victoria italiană pe care fotbaliştii săi au repurtat-o în faţa unui adversar cu pretenţii.

A scăpat de presiune

Petrescu şi-a lăudat defensiva pentru felul în care a contribuit la performanţa izbutită pe terenul celor de la Gwangju.

„Este o victorie foarte importantă pentru noi, valoroasă, Gwangju a pus presiune, dar apărarea noastră a fost solidă. Am reușit să câștigăm pentru că jucătorii au dat mai mult de 100%. În jocurile importante, rezultatele sunt mai importante decât evoluția. Din perspectiva noastră, toate meciurile rămase sunt finale.

Sunt mulțumit că jucătorii au obținut rezultate împotriva unei echipe fantastice precum Gwangju. Îmi place foarte mult victoria cu 1-0 în deplasare. Faptul că nu am primit goluri și că am înscris înseamnă că ofensiva noastră s-a descurcat bine. E bine să obținem prima victorie în deplasare după o lungă așteptare”, a declarat Petrescu la finalul confruntării în care a avut toate motivele să fie fericit.

Urmăriți Playsport.ro și pe