“Îmi plăcea mult istoria”. Chipciu, lecție deschisă în fața elevilor clujeni

Ioan Valentin Oprea 26.09.2023, 17:32
“Îmi plăcea mult istoria”. Chipciu, lecție deschisă în fața elevilor clujeni

Alexandru Chipciu, unul din cei mai importanţi oameni din actualul lot al celor de la Universitatea Cluj, s-a întors la şcoală.

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a participat, alături de pilotul de raliuri Simone Tempestini, la o acţiune dedicată Săptămânii Europene a Sportului. Chipciu a subliniat importanţa educaţiei în sport şi i-a îndemnat pe elevi să se ţină de carte.

La final, acesta a răspuns mai multor întrebări adresate de copii şi a trecut, de asemenea, printr-o sesiune de autografe. Nu a putut ocoli nici întrebările jurnaliştilor prezenţi la faţa locului şi a rememorat cu entuziasm clipele petrecute de el însuşi în şcoală.

Care au fost materiile sale favorite

Materia favorită a lui Chipciu era Istoria, dar jucătorul lui U Cluj spune că era, de asemenea, priceput şi la Matematică. „Îmi plăcea mult istoria, eram foarte bun. Și la matematică eram bun”, a povestit, cu zâmbetul pe buze, Chipciu.

Veteranul Clujului s-a arătat încântat de orele petrecute la acest eveniment şi a subliniat că este oricând deschis să mai ia parte la astfel de acţiuni. Chipciu a vorbit despre importanţa sportului în viaţa copiilor şi a transmis că e important ca aceştia să împartă într-un mod eficient activităţile legate de şcoală de şcoală cu cele de sport.

Inițiativa în sine mi s-a părut chiar mișto, întrebările interesante, unele m-au și surprins, așa… E nevoie de astfel de acțiuni pentru ca și copiii să conștientizeze ceea ce înseamnă sportul pentru viața lor”, a mai completat Chipciu.

A fost rezervă în ultimele două meciuri

Chipciu evoluează pentru U Cluj din iunie 2022. În perioda de mercato din vară, acesta a fost la un pas de a ajunge la FCSB. A refuzat însă propunerea sosită pe numele său din partea lui Gigi Becali şi a ales, în schimb, să îşi prelungească acordul cu „şepcile roşii”.

În actuala ediţie a Superligii, Chipciu a marcat trei goluri pentru formaţia de la poalele Feleacului. În ultimele două meciuri pe care le-a jucat pentru „studenţi”, acesta a fost de fiecare dată rezervă. Următoarea partidă a Clujului va fi programată joi, când adversară a „şecpilor roşii” va fi CSA Steaua, în Cupa României.

Urmăriți Playsport.ro și pe