„Împăratul din Est” Mircea Lucescu este elogiat de întreaga Europă! Antrenorul român și-a lăsat mască toți colaboratorii

Bordei Radu / 04.05.2021, 13:16
„Împăratul din Est” Mircea Lucescu este elogiat de întreaga Europă! Antrenorul român și-a lăsat mască toți colaboratorii

„Împăratul din Est” Mircea Lucescu este elogiat de întreaga Europă! Antrenorul român a impresionat nu doar prin rezultatele obținute, ci prin energia arătată la o vârstă la care majoritatea antrenorilor s-au retras deja. În schimb, Il Luce a reînviat pe banca celor de la Dinamo Kiev pe care i-a transformat total. Antrenorul a luat titlul și a fost răsplătit pe măsură. 

Românul a demonstrat că mai poate face față cerințelor fotbalului mare, după ce a cucerit titlul în Ucraina și a întrerupt supremația marii rivale Sahtior Donetk, chiar fosta sa echipă. Acum pentru Lucescu urmează următoarea provocare: Liga Campionilor.

„Împăratul din Est” Mircea Lucescu este elogiat de întreaga Europă! Antrenorul român și-a lăsat mască toți colaboratorii

Secundul românului la Kiev, croatul Onjen Vukojevic, a rămas și el impresionat de vitalitatea lui Lucescu. Acesta îl compară cu un nume uriaș din fotbalul mondial.

Ognjen Vukojevic

Este Alex Ferguson din Estul Europei. Este un antrenor uriaș, care a antrenat echipe importante și a câștigat trofee multe. Este o onoare, o plăcere să pot lucra cu el. Am șansă să învăț multe, a declarat fostul mijlocaș croat.

La 37 de ani, Vukojevic își face ucenicia alături de Lucescu, de la care dorește să învețe cât mai multă meserie.

Mă simt ca la Oxford sau Cambridge. Am șansa să lucrez cu un antrenor uriaș, să îl văd cum gândește fotbalul. Iar acum vom juca în Liga Campionilor, unde am câștigat un loc, a completat fostul fotbalist

Jucătorii tineri, din nou în centrul atenției pentru Lucescu

Ceea ce l-a mirat și mait are pe Vukojevic a fost și modul cum lucrează antrenorul cu fotbaliștii tineri. Spre deosebire de mulți tehnicieni, românul preferă să formeze fotbaliști, nu să lucreze doar cu nume consacrate. Iar la Dinamo Kiev, mulți fotbaliști au beneficiat de antrenamentele gândite de Lucescu.

O să vedeți la Campionatul European mai mulți jucători tineri, care au beneficiat de sistemul de antrenament al lui Lucescu. Ucraina va beneficia de tineri care au devenit jucători de bază la națională, a completat secundul celor de la Dinamo Kiev.

Pentru Lucescu, sezonul viitor este și mai important. Românul vrea să demonstreze că a pus bazele unei echipe puternice care poate domina competiția din Ucraina. Șahtiorul se va întări, aproape sigur, iar Lucescu și Dinamo Kiev vor trebui să fie la înălțime. Antrenorul n-are timp să își ia pauză, pentru că gândește deja sezonul viitor. Mai ales că Dinamo va fi implicată și în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.