În memoria lui Ilie Balaci. Spectacol oferit de Atanas Trică la Craiova

Bădulescu Silvian 22.10.2021, 21:07
În memoria lui Ilie Balaci. Spectacol oferit de Atanas Trică la Craiova

Atanas Trică este fiul lui Eugen Trică și nepotul lui Ilie Balaci, legendarul număr 8 al Universității Craiova. Jucătorul de 17 ani a fost omul meciului în victoria contra celor de la CSM Slatina, la echipa secundă.

Dublă pentru Universitatea Craiova II

Băiatul lui Eugen Trică, fostul soț al Lorenei Balaci, fiica lui Ilie Balaci este legitimat la CS Universitatea Craiova, locul 5 în acest moment. Deși are doar 17 ani, el este jucător de bază la echipa secundă a formației antrenate de Laurențiu Reghecampf. La o zi după ce s-au împlinit 3 ani de la moartea bunicului său, Atanas Trică a marcat o dublă contra celor de la CSM Slatina, echipa retrogradată din Liga a 2-a.

Primul gol a fost marcat în minutul 11, cu un șut din întoarcere de la marginea careului. Dubla a fost realizată în minutul 53. Masivul atacant a finalizat o acțiune personală cu un șut la care portarul advers n-a avut replică. Bineînțeles, ambele reușite au fost dedicate bunicului său.

Reușitele acestuia continuă forma bună pe care acesta o arată la nivelul Ligii a 3-a. În etapa precedentă, el a marcat împotriva celor de la Vedița Colonești cu un gol din lovitură liberă.  Universitatea Craiova II, antrenată de Alex Stoica, s-a impus cu 3-0 în fața celor de la CSM Slatina, într-un meci din Liga a 3-a, serie a 6-a.

Debut în Liga I

Pe 25 mai 2021, Atanas Trică a debutat într-un meci oficial de Liga I pentru CS Universitatea Craiova. Băiatul lui Eugen Trică și al Lorenei Balaci a pășit pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco” în minutul 88 al partidei cu Academica Clinceni.

Meciul a fost în ultima etapă de play-off a Ligii I. Momentul în care a fost introdus nu a fost unul ales întâmplător. Ilie Balaci, jucător al Universității, cu 285 de meciuri și 76 de goluri în prima divizie doar pentru olteni, a purtat numărul 8 pe spate, de-a lungul carierei.

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, poartă tricoul cu numărul 88

Mai mult decât atât, numărul purtat de Atanas a fost 88. El a venit la Universitatea Craiova la începutul lui 2021 de la Daco-Getica (fosta Juventus București). De asemenea, meciul cu Academica Clinceni a reprezentat și prima convocare la echipa de seniori, precum și debutul în fotbalul profesionist la nivel de seniori. Mama sa, Lorena, a fost prezentă în tribunele arenei din Bănie.

Ilie Balaci a bifat, pe lângă Craiova, și Olt Scornicești, Dinamo București, Pandurii Târgu-Jiu și Drobeta Turnu-Severin. Totuși, o accidentare gravă la 27 de ani i-a încheiat prematur cariera. Chiar dacă acesta a jucat și după această accidentare, nu a revenit niciodată la forma pe care a arătat-o în tricoul „Craiovei Maxima”.