În plină criză, Dinamo a dat drumul la robinetul cu transferuri. După Gavrilă, alți doi jucători cu nume vin să îi readucă pe „câini” în Liga 1

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.06.2022, 14:50
În plină criză, Dinamo a dat drumul la robinetul cu transferuri. După Gavrilă, alți doi jucători cu nume vin să îi readucă pe „câini” în Liga 1

Dinamo a oficializat în cursul acestei săptămâni primul transfer al verii, respectiv Bogdan Gavrilă, iar acum „câinilor” li s-au mai alăturat la antrenamente și alte două nume destul de importante pentru fotbalul românesc din ultimii ani. Este vorba despre Valentin Lazăr, jucător care știe bine cum stau lucrurile în Ștefan cel Mare, și Neluț Roșu, fost jucător la Concordia Chiajna, FC Botoșani, CFR Cluj, Viitorul Constanța, Astra Giurgiu, UTA Arad sau FC Voluntari.

Valentin Lazăr și Neluț Roșu au început deja să se antreneze cu Dinamo

Potrivit ProSport, cei doi au ajuns deja la înțelegeri de principiu cu administratorul special Răzvan Zăvăleanu și au început deja antrenamentele sub comanda antrenorului interimar Iulian Mihăescu. Lazăr și Roșu și-au dat acordul să joace pentru Dinamo în sezonul viitor și în scurt timp vor pune la punct detaliile contractuale și vor semna noile înțelegeri.

În ceea ce îl privește pe Neluț Roșu, acum doar s-a confirmat informația oferită în exclusivitate de PlaySport în urmă o săptămână. Mijlocașul central de 28 de ani a fost propus, alături de Râmniceanu, de Liviu Ciobotariu, care dorește să își ajute fosta echipă în această situație foarte delicată.

Aceste două transferuri ar reprezenta un mare plus pentru echipa din Ștefan cel Mare în perspectiva sezonului viitor de Liga 2. Este vorba despre jucători cu mare experiență la nivelul Ligii 1, care au toate premisele să devină decisivi chiar și pentru o eventuală promovare imediată.

Plus uriaș în contextul lotului foarte subțire pe care îl are Mihăescu la dispoziție momentan

Ar fi o gură mare de oxigen pentru „câini”, în condițiile în care lotul este extrem de subțire în acest moment. Despre necesitatea aducerii de urgență a unor jucători a vorbit și Gică Mihali, în momentul în care și-a anunțat plecarea de la Dinamo.

Am discutat aseară (n.r. – luni, 27 iunie) cu domnul Zăvăleanu. A zis că nu poate să-mi ofere absolut nimic, pentru că nu există nicio certitudine. Eu trebuie să mă gândesc și la viitorul meu. Din păcate, asta e situația, urmează să plec. Mi-a zis clar că depinde cine va fi președinte, administrator. Iar dânșii vor numi antrenorul. Domnul Zăvăleanu a fost foarte cinstit și corect cu mine. Am oferte, o să anunț încotro o apuc.

Trebuie aduși jucători. Cei care sunt, tinerii, altfel vor juca lângă 5-6 cu experiență. Da, a venit Bogdan Gavrilă, ar fi bine să vină și Mușat. Ar fi un plus de experiență”, a spus Mihali, care a semnat între timp cu Dunărea Călărași, în exclusivitate pentru PlaySport.

Valentin Lazăr a mai jucat în două perioade pentru Dinamo. 2013-2017, când a fost împrumutat o bună perioadă la Concordia Chiajna și Al-Sailiya, și în a doua parte a sezonului 2019-2020. El a fost foarte apreciat de fanii dinamoviști, cărora le-a rămas în memorie în primul rând prin golurile marcate contra celor de la FCSB.