Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid – Dinamo Kiev. ”Ne-a propus să jucăm în septembrie”

Gabriel Peneș 18.05.2021, 11:48

Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid – Dinamo Kiev. ”Ne-a propus să jucăm în septembrie”. După 6 ani de zbucium și speranțe, visul giuleștenilor s-a împlinit: Rapid a promovat în Liga 1. Echipa alb-vișinie va juca și pe un stadion nou-nouț. Fosta „potcoavă” de lângă Podul Grant a fost înlocuită cu o arenă modernă, ce va fi inaugurată, în toamnă, cu o partidă amicală de excepție.

Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid – Dinamo Kiev

Roata destinului s-a învârtit în sensul bun pentru rapidiști. Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid – Dinamo Kiev. Au trecut 6 ani de când Rapidul, deși reușise promovarea în prima ligă, era, practic, „lichidată” de justiție din cauza problemelor financiare. Cumva, oameni ce iubesc echipa, au reușit s-o aducă pe linia de plutire, luând-o, practic, de la zero. Iar în 4 ani, Rapid a parcurs urcușul de la Liga 4, spre Liga 1. Luni seară, în ciuda înfrângerii cu U Craiova 1948 – și ea, deja promovată – Rapidul a avut confirmarea matematică a faptului că s-a întors unde îi era locul.

Acum mai rămâne ca formația cu 3 titluri de campioană a României în palmares să revină și „acasă”, pe stadionul Giulești. Dar nu pe cel vechi, inaugurat în 1939 de regele Carol al II-lea, ci pe unul modern, nou-nouț. „Potcoava” cunoscută de generații de fani a fost dărâmată, iar acum, „Noul Giulești” e aproape gata. Lucrările sunt terminate în proporție de peste 90%, iar costurile acestora s-au ridicat la șa aproximativ 165 milioane de lei. Cam 35 de milioane de euro.

Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid - Dinamo Kiev. ”Ne-a propus să jucăm în septembrie”
Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid – Dinamo Kiev. Giuleștenii au sărbătorit revenirea în Liga 1 după 6 ani de absență

„Noul Giulești” a costat 165 de milioane de lei

La începutul acestei luni, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Atilla, declara că pe noua arenă, competițiile ar putea fi reluate chiar din vară. De fapt, construcția noului stadion a fost legată de implicarea Bucureștiului în găzduirea unor meciuri din cadrul EURO 2020, de aceea lucrarea s-a făcut cu fonduri de la guvern.

Se va derula gazonul, se vor instala scaunele în tribune pentru spectatori, şi vor putea fi reluate în vară competiţiile sportive în stadionul Giuleşti din Capitală! A fost un prilej de bucurie să vizitez astăzi lucrările arenei Rapid din Bucureşti, o investiţie importantă, în valoare de aproape 165 milioane de lei, finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, a spus Cseke Attila, după ce a vizitat viitoarea casă a „câinilor” alb-vișinii.

Tot ministrul Attila a mai declarat că noua arenă va avea o capacitate de 14.000 de locuri, iar dotările vor fi în conformitate cu toate normele UEFA. Totuși, stadionul nu va găzdui nicio partidă de la EURO, dintre cele 4 planificate a avea loc în Capitală. Onoarea îi revine Arenei Naționale, cel mai mare stadion al țării. Prin urmare, inaugurarea oficială a mici bijuterii de lângă Podul Grant s-ar putea realiza printr-un meci amical de excepție.

Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid - Dinamo Kiev. ”Ne-a propus să jucăm în septembrie”
Inaugurare de gală a stadionului Giulești: Rapid – Dinamo Kiev. Prupunerea a venit chiar de la Mircea Lucescu, antrenorul noii campioane a Ucrainei și cel care a adus, în 1999, al doilea titlu din istorie pentru Rapid

”Ne-a propus să jucăm în septembrie”

Cel puțin așa a declarat Victor Angelescu, finanțatorul Rapidului, după ce a fost sărbătorită, aseară, la un restaurant, promovarea echipei. Acesta a povestit ce a discutat cu Mircea Lucescu, antrenorul noii campioane a Ucrainei, Dinamo Kiev. Dar și cel care a adus, tot ca antrenor, cel de-al doilea titlu pentru rapidiști, în 1999.

L-am felicitat pe domnul Lucescu pentru rezultate. Am vorbit, ne-a propus ca în septembrie să avem meci de inaugurare a stadionului cu Dinamo Kiev. Noi abia așteptăm să jucăm acum cu FCSB, cu Dinamo”, a mai spus Victor Angelescu.

Acum, nu mai rămâne decât ca stadionul să fie predat „la cheie” și să vină luna septembrie. Apoi, fierbinții și inimoșii fani rapidiști se pot întoarce „acasă”. Și vor putea cânta din nou: „Suntem peste tot acasă/Porțile ni se deschid/Nu-i echipă mai frumoasă/Și iubită ca Rapid”.