Încă o echipă a intrat pe fir pentru semnătura lui Ianis Stoica. Surpriză pentru Gigi Becali

Bădulescu Silvian / 26.11.2021, 21:07
Încă o echipă a intrat pe fir pentru semnătura lui Ianis Stoica. Surpriză pentru Gigi Becali

Ianis Stoica este unul dintre cei mai în formă tineri jucători din Liga I. Interesul pentru transferul acestuia din străinătate a ținut capul de afiș al publicațiilor sportive în ultimele zile. Arsenal Londra ar fi făcut deja o ofertă pentru fotbalistul legitimat la FCSB.

Ianis Stoica, dorit de Silvio Berlusconi

În ultimele zile, Gigi Becali a declarat că Arsenal a făcut o ofertă de 7,5 milioane de euro pentru el. Din cele declarate, patronul de la FCSB ar dori minim 10 milioane de euro, precum și 20% dintr-un viitor transfer.

Mai nou, conform tuttomercatoweb.com, AC Monza, formația patronată de Silvio Berlusconi, dorește să-l cumpere pe român. Italienii susțin că formația din Serie B în acest moment are ca obiectiv promovarea în elita fotbalului italian.

Strategia clubului se concentrează pe creșterea jucătorilor tineri. Aceștia se află pe locul 8 în acest moment, ultimul care asigură prezența în play-off-ul pentru promovare. Liderul seriei este Brescia, cu 27 de puncte acumulate după 13 etape scurse. E de menționat faptul că între locul 1 și locul 10 sunt doar șapte puncte diferență.

Totuși, este greu de crezut că AC Monza se poate bate, din punct de vedere financiar, cu Arsenal pentru semnătura lui Ianis Stoica. Trebuie ținut cont și de pretențiile destul de mare ale patronului vicecampioanei României.

„Cel mai talentat tânăr din această țară”

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, are numai cuvinte de laudă pentru fotbalistul lui FCSB. El consideră că Ianis Stoica poate face pasul către gruparea din Premier League.

Cel mai talentat tânăr din această țară este Ianis Stoica. Tatăl său a fost super profesionist, a avut grijă de el. Am vorbit cu tatăl lui acum o oră. Eu l-am ajutat când a ajuns la Steaua și mă respectă, mă intreabă multe lucruri. I-am zis să bage forță în el și să învețe să dea cu capul. O să fie unul dintre marii fotbaliști ai țării”.

Totodată, acesta a declarat că educația de care a avut parte este esențială pentru viitorul său.

Nu-și va pierde mințile pentru că are o educație sportivă deosebită. Alții, la 18 ani, nu știu să meargă pe stradă. Toate marile echipe și-au luat jucători de 18-19 ani și au ajuns mari valori”.

Dragomir e încrezător că Gigi Becali va lua o sumă considerabilă pe acest jucător în viitorul apropiat. Totuși, acesta a subliniat și un minus pe care îl are fotbalistul de 18 ani.

E pe mâini bune la FCSB, iar tatăl său stă în spatele lui. Face preluări în viteză cum n-am văzut la mulți jucători, dar are probleme la loviturile de cap. Să învețe procedeul de lovire a mingii cu capul, coordonarea. Îl vinde dacă primește banii ăștia. Ia 10 milioane și 20%, o să vedeți” a declarat acesta.

450.000 de euro este cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.