Ianis Stoica pleacă de la FCSB. Transferul tânărului fotbalist a fost confirmat și de Ilie Dumitrescu: „Da, se face”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.11.2021, 09:45
Ianis Stoica pleacă de la FCSB. Transferul tânărului fotbalist a fost confirmat și de Ilie Dumitrescu: „Da, se face”

„Ianis Stoica, noua „perlă” a lui Gigi Becali, se află în vederile celor de la Arsenal, așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate. Scouterii clubului londonez îl monitorizează deja de 3 luni pe tânărul de 18 ani, iar de dosarul său s-a ocupat personal chiar șeful departamentului de scouting de la Emirates.

O delegație a „tunarilor” urmează să vină în perioada următoare la București pentru a-l urmări pe Ianis Stoica la un meci al FCSB-ului. Arsenal avea inițial pregătită o ofertă de 10 milioane de euro pentru internaționalul român de tineret, informație oferită de asemenea în exclusivitate de site-ul nostru.

Ilie Dumitrescu dă șanse mari de realizare transferului lui Ianis Stoica la Arsenal

Englezii au ales însă să „tatoneze” puțin terenul și i-au făcut lui Becali pentru moment o ofertă de 7.5 milioane de euro, informație confirmată chiar de finanțatorul FCSB-ului. Deși există în prezent unele diferențe între cerere și ofertă, Becali solicitând 10 milioane de euro, șansele de materializare ale acestui transfer sunt destul de mari.

Fapt susținut și de Ilie Dumitrescu. Fostul component al „Generației de Aur” a explicat de ce consideră că această mutare se va face în cele din urmă.

La Gigi Becali, dacă vii mâine cu o sumă, el vrea puțin mai mult, pentru că nu are presiunea asta din punct de vedere financiar. Și e și din principiu dacă e să o faci. Te gândești că există și șansa să rămâi cu un procent.

Eu cred că se face. Aici vorbim de un milion – două în sus sau în jos. De la 7 milioane sau 7 și ceva la 10. Deci te întâlnești pe undeva în zona aia. Plus că deja FCSB este o vitrină importantă, unde sunt jucători care au fost transferați de la Gigi Becali. Are mână, ce să spun? Și aici este investiție minimă, nu? Cât a fost? A fost crescut la copii și juniori, nu?”, a spus Ilie Dumitrescu potrivit Digi Sport.

Fostul component al „Generației de Aur” consideră că Ianis Stoica poate să se impună în Anglia în scurt timp

Conform surselor PlaySport.ro, Ianis Stoica ar urma să fie folosit la echipa U23 a lui Arsenal pentru cel puțin 6 luni, pentru a putea fi monitorizat suplimentar, inclusiv de Mikel Arteta și oamenii lui.

Acest fapt este considerat benefic de fostul fotbalist al lui Tottenham și West Ham United, care este de părere că Ianis Stoica are potențialul de a se impune la echipa mare a lui Arsenal în câțiva ani.

Este un jucător cu un potențial foarte mare, este de perspectivă. Cluburile mari investesc în jucători de perspectivă, care au cifre foarte bune și sunt și foarte tineri.

Va fi foarte greu să facă pasul imediat și să joace în Premier League. Dar e nevoie de adaptare, să se antreneze la un nivel diferit, la altă intensitate, cu jucători valoroși. El poate fi împrumutat, sau poate chiar să joace la U23, la rezerve.

Eu am văzut jucători de 18 ani, de 19 ani, pe la Dortmund, de exemplu. Deci există și șansa să intre în echipa mare și să joace, dar este nevoie de puțină pregătire, să te adaptezi la tot ceea ce înseamnă condițiile de antrenament.

Probabil că vor face și antrenament individual cu el, dacă va ajunge acolo. Apoi o să se facă anumite teste și după aceea o să facă un program special și apoi o să joace la echipa de tineret de la Arsenal, dacă va fi la Arsenal.

„Este un jucător cu personalitate, are maturitate pentru 18 ani”

Iar apoi, cu echipa mare, dacă este nevoie vreodată de el și se remarcă și este un jucător cu personalitate. Iar el este genul de jucător cu personalitate, are maturitate pentru 18 ani. Dar sunt și jucători de 18 ani pe la Arsenal tot cu maturitate, adică cu siguranță. Cei care sunt de perspectivă sunt în contact cu echipa mare.

Saka cât are? Cel care a jucat titular la națională. Cred că are 19 ani, dar el e de ceva timp la Arsenal și apoi la naționala Angliei. Este important că el are cifre bune, că s-a remarcat. Dar să nu uităm că el e de un an și ceva la națională. Tot așa s-a remarcat, pe la 19 ani, e clar că e o investiție”, a mai spus Ilie Dumitrescu potrivit sursei citate.