Încă un pas pentru giulesteni către reîntoarcerea acasă. Anunțul făcut astăzi în legătură cu stadionul Rapid

Dragos Stefanescu 06.12.2021, 14:31

Astăzi a început predarea noului stadion Giulești către CS Rapid. Acesta reprezintă un prim pas pentru giuleșteni către reîntoarcerea acasă.

Rapid este aproape de reîntoarcerea acasă

Întreaga suflare rapidistă a primit astăzi o veste mare. Predarea noului stadion Giulești către CS Rapid a început iar reântoarcerea acasă este tot mai aproape. Astfel, elevii lui Mihai Iosif vor putea juca cât de curând pe noul stadion. Marele anunț a fost făcut pe pagina oficială de facebook a clubului.

Ultimul meci jucat de Rapid în Giulești a avut loc acum trei ani de zile. Echipa se afla atunci în Liga a 3-a și obținea o victorie cu Înainte Modelu, scor 1-0. De atunci, Rapid a jucat pe diverse stadioane (Arena Națională, Mioveni, Regie sau Buftea) în ultimii trei ani.

Noul stadion din Giulești a fost construit prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI), cu ocazia organizării unor partide de la EURO 2020 în București. Noua arenă a costat 33,5 milioane de euro și are aproximativ 14.000 de locuri. Nivelul de clasificare UEFA este 4, iar facilitățile acestuia cuprind săli de sport pentru diverse discipline, spații de cazare pentru sportivi, spații de alimentație publică, precum și spații administrative.

Giulești, un loc impregnat de istorie

Vechiul stadion „Giulești – Valentin Stănescu” a fost construit în 1939. Acesta a fost casa echipei giuleștene, dar a găzduit în anumite perioade și alte echipe. De exemplu, până la construirea propriei arene, Steaua București a disputat partide aici, cu precădere în anii 1950.

Acesta a supraviețuit unui bombardament din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a trecut prin perioada comunismului, a prins capitalismul și anii 2000. El a fost martorul unora dintre cele mai importante episoade din istoria echipei făurite în atelierele Grivița. A fost acolo când echipa a ridicat trofee deasupra capului, dar a fost și martor al decăderii acesteia.

În acest loc, echipe precum Hamburg sau Feyenoord au fost răpuse de către rapidiști și tot aici este locul în care aceștia a luat-o de la zero, din Liga a 4-a. Un loc cu o însemnătate mare pentru orice suporter rapidist, aici echipa „a murit” si tot aici, echipa a renăscut.

Rapid, eșec usturător în deplasarea de la Ovidiu

Rapidul a pierdut vineri seară la Ovidiu, cu Farul, 0-2, iar echipa lui Mihai Iosif riscă să iasă din zona de play-off. Giuleștenii sunt la al treilea meci fără victorie în campionat. Feroviarii au avut parte și de neșansă în meciul cu Farul. Dragoș Grigore și Hlistei au ieșit accidentați. Mai mult, Alex Ioniță a acuzat probleme musculare, la primul meci ca titular după un an și jumătate.

La finalul meciului, Mihai Iosif nu și-a putut ascunde îngrijorarea față de situația de la echipă.

Mă îngrijorează accidentările. Au ieșit patru jucători accidentați. Nu am ce să spun că mi-a plăcut în seara asta.

Nu știu ce se întâmplă cu Hlistei. La Alex Ioniță este o recidivă. Când am întrebat, toată lumea mi-a spus că e în regulă. Toată lumea și-a asumat. Eu am vrut să fac o surpriză, dar din punct de vedere medicală nu pot să îmi dau cu părerea.

Jocul nostru a fost slab. Am jucat primele 15 minute, poate repriza a doua. Dar nu am meritat în seara asta. E tristețe în momentul ăsta, sper să avem capacitatea să ne redresăm. Nu suntem în cea mai bună perioadă. Nu simt că e o problemă fizică, știu ce pregătire am făcut.

Nu avem un obiectiv în acest trei meciuri care au mai rămas. Putem obține maximum sau nu putem obține nimic. Dar acum mă gândesc să avem 11 care să joace. De când am venit la Rapid m-am gândit că avem o misiune grea”, a declarat Mihai Iosif.

Urmăriți Playsport.ro și pe