Încă un super-talent în Academia FCSB e gata să facă pasul către echipa mare a roș-albaștrilor

Giosanu Catinca / 28.01.2022, 17:57
Încă un super-talent în Academia FCSB e gata să facă pasul către echipa mare a roș-albaștrilor

Un fotbalist de 16 ani, care se antrenează cu prima echipă a FCSB-ului, a reușit să îl impresioneze pe Gigi Becali. Puștiul a ajuns de puțin timp la prima echipă a FCSB-ului. S-a întâmplat odată cu perioada de pregătire din iarnă.

A fost adus de FCSB pe 15 mingi și acum e la echipa mare

Matei Tănasă, care poate evolua ca inter sau în benzile atacului, este deja de trei ani la FCSB, care l-a adus de la un club din Iași, numit Didi Junior, iar la începutul lunii a fost luat în lotul echipei mari.

Mijlocașul adus de la un club de juniori din Iași este foarte apreciat de Gigi Becali. Milionarul din Pipera consideră că puștiul de 16 ani are un potențial mai mare decât al lui Alexandru Musi, unul dintre preferații managerului general Mihai Stoica, jucător care deja a jucat la prima echipă în Liga 1.

”Îl învață pe cel mare”

Mai mult, latifundiarul a declarat că Matei Tănasă chiar îi dă sfaturi fratelui său mai mare, Andrei. Tânărul are 19 ani și este tot fotbalist. La un moment dat, s-a pregătit și el cu prima echipă a FCSB-ului.

Matei Tănasă e fotbalist. Se antrenează cu echipa mare și dă goluri. Și Musi e bun, dar Tănase dă goluri. Acela mic, că sunt doi frați, îl învață pe cel mare, o să vedeți ce fotbalist va fi”, a spus Gigi Becali, la ProX.

Cât a plătit FCSB pentru Matei Tănasă

FCSB nu a plătit niciun ban pentru a-l aduce pe Matei Tănasă, ci i-a oferit clubului Didi Junior 15 mingi și mai multe rânduri de echipament. Totuși, cei de la Didi Junior vor încasa și 10% dintr-un eventual viitor transfer.

Pe Matei nu am luat niciun ban, am păstrat doar 10 la sută dintr-un transfer.”, transmitea antrenorul care l-a descoperit pe Matei Tănasă, Didi Florean, pentru prosport.ro, în octombrie 2019.

Cum a fost descoperit Matei

Antrenorul Didi Florean, de la clubul Didi Junior, a povestit că l-a descoperit pe Matei pe un ”câmp”.

Am făcut o selecție la Rediu, pe un câmp, la țară. Acolo i-am remarcat pe Matei și Andrei Tănasă și i-am adus la Didi Junior, clubul meu. Am făcut ceea ce ar trebui să facă alții care au logistică în spate, alte condiții… M-am dus la țară, la Rediu și am găsit copii foarte buni.”, mai spunea Didi Florean, în 2019.

În ceea ce privește calitățile celor doi jucători, tehnicianul a făcut următoarele afirmații:

Chiar dacă sunt frați, sunt diferiți. Andrei are o viteză bună cu mingea la picior, tehnică individuală. Este un jucător bun, eu l-am crescut și vă rog să mă credeți, dacă eu vreau să dezvolt un element al jocului acum, pasa cu latul, lovirea cu capul, preluarea sau amortizarea, ca el nu am mai avut… Dacă fac 10-20 de repetări cu el, pasa cu latul o face parcă de ani de zile. Dar Matei este un creator, un ‘vede-tot’. Are ochi nu doar în față, ci și la spate, și în lateral.”, a adăugat Didi Florean.