Începe curățenia la Farul Constanța. Mai mulți jucători sunt pe picior de plecare de la echipa lui Gică Hagi

Bădulescu Silvian / 29.12.2021, 17:05
Începe curățenia la Farul Constanța. Mai mulți jucători sunt pe picior de plecare de la echipa lui Gică Hagi

Sfârșitul de an o găsește pe Farul Constanța pe loc de play-off. Totuși, dobrogenii nu sunt siguri de această poziție și la final de sezon regular, astfel că cei din conducerea clubului pregătesc mișcări de trupă în această pauză competițională. Farul se va despărți de jucătorii folosiți mai puțin sau care n-au ajutat cu nimic echipa, în încercarea de a-și acoperi posturile deficitare.

Obiectiv: play-off

Viitorul Constanța a câștigat, suprinzător, campionatul național în stagiunea 2016-2017. Aceștia au fost nevoiți, ca după acest triumf, să-și vândă din cei mai buni jucători care au pus umărul la această realizare. Dintre aceștia, Răzvan Marin plecase la jumătatea sezonului la Standard, iar, mai apoi, Alexandru Cicâldău sau Florinel Coman au luat drumurile unor echipe mai potente financiar în Liga 1.

Fuziunea dintre Farul și Viitorul are ca scop dorința lui Hagi de a crea o echipă competitivă, obișinuită a play-off-ului și chiar a trofeelor, fără a fi nevoit să își vândă cei mai buni jucători. Echipa „Regelui” ocupă poziție de play-off la finalul anului, dar lupta este una acerbă pentru a termina în primele 6.

Un aspect negativ pentru echipa de la malul mării este forma în deplasare. Aceștia au obținut foarte puține puncte în meciurile pe care le-au jucat „afară”, fiind pe locul 11 la acest capitol în Liga 1.

„Obiectivul nostru este clasarea în primele șase”

Gică Popescu a declarat că este mulțumit de jocul echipei în prima jumătate a campionatului, dar un lucru negativ pe care acesta l-a subliniat este ușurința cu care sunt tratate fazele la finalizare.

Obiectivul nostru a fost și anul acesta clasarea în primele șase, deci să fim în play-off. Mă bucur enorm că Gică s-a reîntors pe bancă. Avem unul dintre cele mai bune jocuri ofensive din campionatul nostru, ne creăm foarte multe ocazii și ratăm pe măsură, lucru care nu îmi place foarte mult.

Dar e bine că ne creăm ocazii, echipa are calitate, echipa joacă fotbal. A fost o jumătate de an foarte bună”.

Gică Popescu a declarat, pentru Telekom Sport, că formația dobrogeană plănuiește să rezilieze cu mai mulți jucători, iar, de asemenea, să întârească posturile deficitare din cadrul echipei.

În perioada de mercato ne dorim anumiți jucători pe anumite posturi, de asemenea, vom lăsa anumiți jucători să plece. Este o perioadă când se fac mișcări în fotbalul nostru, de fapt, în fotbalul mondial”.

Farul Constanța are 32 de puncte acumulate în 21 de etape disputate, ocupând locul 6, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj superior.