Incisivul Ianis i-a lăsat pe toți mască. Clasamentul în care Ianis Hagi e cel mai bun din Scoția

Marian Cărăvan 15.01.2021, 11:11
Incisivul Ianis i-a lăsat pe toți mască. Clasamentul în care Ianis Hagi e cel mai bun din Scoția

Ianis Hagi este unul dintre tinerii fotbaliști care s-au remarcat în campionatul Scoției. Internaționalul romîn le-a „luat fața” tuturor și conduce într-o ierarhie specială. Clasamentul în care Ianis e cel mai bun din Scoția.

Ianis Hagi i-a lăsat pe toți mască. Clasamentul în care e cel mai bun din Scoția

Deși a avut un start de sezon mai greoi, Ianis Hagi a intrat ușor-ușor în grațiile suporterilor. Se bucură la fel ca și colegii săi de reușite și de prezența pe primul loc în campionatul Scoției. Ianis Hagi are însă un motiv în plus de bucurie. Jucătorul lui Rangers i-a lăsat pe toți mască. E lider într-un clasament special. Clasamentul în care Ianis Hagi e cel mai bun din Scoția. Ianis Hagi este, în acest sezon, cel mai periculos pasator din campionatul Scoției.

Conform Modern Fitba – site de statistică și analiză avansată pentru fotbalul scoțian – internaționalul Ianis Hagi este pe primul loc în Scoția în clasamentul jucătorilor care creează cele mai multe acțiuni periculoase! Și nu doar atât!

Ianis Hagi are cel mai mare coeficient al assisturilor (n.r. – pase de gol) din acțiune raportate la 90 de minute: 0,46. Pe deasupra, e primul și în topul pentru „expected assists” (n.r. – probabilitatea ca o pasă să devină assist) din acțiune, cu un coeficient de 0,27. Ianis este primul și într-un grafic al situațiilor periculoase create din acțiune, cu 0,3 la fiecare 90 de minute jucate.

În alcătuirea primelor două topuri, au fost luați în calcul jucătorii care au bifat cel puțin 900 de minute, iar pentru a treia ierarhie cei care au jucat cel puțin 1000 de minute în acest sezon.

Ianis Hagi are trei goluri și opt pase decisive pentru Rangers în campionat, în 1.120 de minute jucate.

Ianis Hagi e cel mai periculos pasator din campionatul Scotiei
Ianis Hagi e cel mai periculos pasator din campionatul Scotiei

Ianis Hagi, felicitat de Viitorul

Ianis Hagi a fost felicitat de fosta sa echipă pentru reușitele din acest sezon. Cei de la Viitorul, club patronat de tatăl său, Gheorghe Hagi, i-au dedicat un articol pe site-ul oficial.

Felicitări, Ianis, și cât mai multe realizări în continuare!”, a fost mesajul clubului dobrogean.

Ianis Hagi se pregătește acum alături de colegii săi pentru meciul cu Motherwell, programat duminică, 17 ianuarie, de la ora 14:00. Rangers e lider în Scoția, cu 65 de puncte, din 23 de meciuri. Adversara din meciul de duminică, Motherwell, este pe locul 10, cu 18 puncte. Ianis Hagi e numit de fanii scoțieni „regele assist-urilor”. Acum avem și confirmarea, cu acest top. Ianis Hagi e cel mai periculos pasator din campionatul Scoției.

Ianis Hagi cu o viziune de joc incredibilă. Regele assist-urilor”, scriau de multe ori fanii lui Rangers.

Ianis Hagi, 22 de ani, are o cotă de piață de 4,5 milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe