Inevitabilul s-a produs pentru Simona Halep. Anunțul trist făcut în această dimineață de oficialii WTA

Ștefănescu Dragoș / 09.08.2021, 14:39
Inevitabilul s-a produs pentru Simona Halep. Anunțul trist făcut în această dimineață de oficialii WTA

Simona Halep a avut parte în ultimele luni de cea mai grea perioadă a carierei sale. În urma accidentării suferite la Roma, Simona a stat departe de terenul de tenis o bună perioadă de timp. Din păcate, inevitabilul s-a produs pentru Simona Halep după cele 3 luni de absență din circuitul mondial.

Simona Halep – 3 luni de absență din circuitul WTA

Prima jumătate a anului a fost foarte grea pentru Simona Halep. Accidentarea la gamba piciorului stâng suferită la turneul de la Roma a forțat-o pe Simona să rateze toate turneele importante ce au urmat. Astfel marea noastră campioană s-a retras pe rând de la Roland Garros, Wimbledon și în final a trebuit să-și anunțe retragerea și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep revine în circuitul mondial în cadrul turneului de la Montreal. Înaintea plecării spre Canada, Simona a dat câteva declarații referitoare la pauza forțată de accidentare.

Orice este posibil la o astfel de accidentare. Eu nu am mai trecut prin aşa ceva, prin ruptură musculară. Medicii mi-au spus că sunt recuperată, eu mă simt recuperată, dar la un meci oficial e diferit. Aşa că o să văd când voi ajunge acolo (n.r. Montreal).
A fost cea mai grea perioadă din cariera mea pentru că a fost o accidentare destul de gravă, nu mă mai întâlnisem cu aşa ceva. Dar am luat pozitivul şi m-am bucurat că am stat acasă”, a spus Halep înaintea plecării spre Montreal.

Inevitabilul s-a produs pentru Simona Halep

Pentru Simona începutul de săptămână aduce o veste neplăcută. După ratarea unui număr mare de turnee importante Simona a coborât până pe locul 13 în clasamentul WTA, cu 3.925 de puncte, în clasamentul publicat azi. Astfel, românca încheie o perioadă extraordinară de 373 de săptămâni consecutive de prezență în Top 10 mondial.

Simona Halep a ajuns între primele 10 jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014. Românca este pe locul 8 all-time în privința longevității în Top 10, din momentul în care a fost publicat primul clasament WTA, în noiembrie 1975.

Simona revine la turneul de la Montreal

Simona Halep revine în circuitul mondial la turneul de la Montreal. Ea este cap de serie 6 la turneul canadian. În turul 2, Simona o va întâlni pe învingătoarea din partida Danielle Collins (36 WTA) – Jil Teichmann (65 WTA).

Înaintea începereii turneului, Simona Halep a acordat un interviu acordat jurnaliștilor canadieni. Sportiva româncă a declarat că este optimistă și speră într-un parcurs bun la Montreal. Totuși Simona a dezvăluit și faptul că este puțin îngrijorată de o posibilă recidivă a accidentării de la Roma.

Da, sunt puţin îngrijorată de această accidentare, deoarece a fost foarte profundă şi este foarte periculos să recidiveze repede dacă ceva nu merge bine în joc. Dar mă simt complet recuperată.

Sunt încrezătoare că mă voi simţi bine, dar trebuie să joc mai întâi un meci înainte să pot spune mai multe. (n.r. – despre un posibil duel cu Bianca Andreescu, în sferturi).
În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo aşteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren şi să câştig primul joc.

Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu şi la ce nivel pot juca după această pauză”, a declarat Simona Halep, potrivit lapresse.ca.