Înfrângere cu învățăminte pentru adversara Rapidului din Cupa României: „Am vrut să ne calificăm în grupe”

Olteanu Ștefan 29.09.2022, 08:41
Înfrângere cu învățăminte pentru adversara Rapidului din Cupa României: „Am vrut să ne calificăm în grupe”

Vasile Neagu (54 de ani), antrenorul celor de la CS Afumați, a comentat într-o notă optimistă înfrângerea pe care a suferit-o în fața Rapidului, scor 0-3 în play-off-ul din Cupa României. Neagu s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi și spune că dacă ar fi întâlnit o adversară mai facilă, acum ar fi putut fi în grupele competiției.

CS Afumați se concentrează exclusiv pe promovare după înfrângerea în fața Rapidului din Cupa României. „Sperăm că vom reveni”

Vasile Neagu, unul dintre cei mai longevivi antrenori din fotbalul românesc, nu se lasă afectat de eșecul în fața Rapidului, scor 0-3 în play-off-ul din Cupa României.

Micuța formație din Liga a 3-a nu s-a putut apropia de valoarea adversarei, însă Neagu se declară mulțumit de munca pe care au depus-o elevii săi, mai ales că duelul s-a disputat în Giulești, în fața suporterilor rapidiști.

Partida a început cu un gol al lui Alexandru Albu, reușit în minutul 8, după care Jayson Papeau (14′) și Xian Emmers (38′) au punctat și ei pentru Rapid până la pauză, reușind să ducă scorul la 3-0.

În repriza secundă, giuleștenii au mai scăzut din turația motoarelor și până la fluierul final al confruntării nu s-a mai înscris niciun gol.

CS Afumați ratează șansa de a se califica în grupele Cupei României și acum se va concentra exclusiv asupra promovării din Liga 3.

Declarațiile lui Vasile Neagu

La final, tehnicianul lui CS Afumați a transmis:

„Au fost încântați de joc. Dorința noastră era de a merge cât mai depate. Poate dacă întâlneam un adversar mai ușor, puteam depăși această performanță. Tinând cont de Rapid, suntem mulțumiți.

Noi am venit la un joc deschis. Un gol norocos după acea deviere. A fost un joc frumos. Am vrut să ne jucăm șansa. Sunt jucători care au mai jucat la Liga 1.

Eu zic că au avut o prestație bună băieții. Noi am încercat să jucăm pe stadionul nostru, apoi am încercat la Voluntari. Apoi am găsit dechiderea la CS Rapid.

Noi ne dorim să revenim la Liga 2. Să sperăm că anul acesta vom reveni la Liga 2”, a spus Vasile Neagu, la finalul meciului cu Rapid.

CS Afumați e pe locul 3 în Seria 3 din Liga 3, cu 9 puncte după 5 meciuri jucate. Lider în clasament e Recolta Gh. Doja, cu 10 puncte, iar pe 2 e Dunărea Călărași, cu 9 puncte, dar cu un golaveraj mai bun.

Vasile Neagu se află de 12 ani și 3 luni pe banca lui CS Afumați. „Am ales stabilitatea”

În contrast cu tot ceea ce se întâmplă în fotbalul din România, Vasile Neagu a reușit să rămână mai bine de un deceniu pe banca aceleiași formații. Din iulie 2010 se află la cârma lui CS Afumați, iar în doar câteva zile se vor face 12 ani și 3 luni de la instalarea sa pe banca tehnică.

În ciuda faptului că a avut de-a lungul acestor ani oferte mai tenante, Neagu a ales să rămână la CS Afumați:

„Mă consider un antrenor norocos. Sunt respectat din toate punctele de vedere și nu regret că nu am dat curs unor oferte mai bune din punct de vedere financiar, alegând stabilitatea.

Sunt înconjurat de niște oameni care m-au lăsat să îmi pun în practică principiile și ideile. Și pot spune că am construit această echipă de la liga a patra. Și am ajuns până în eșalonul secund, unde ne-am clasat pe locurile 4, respectiv 5. Am ajuns până în optimile de finală ale Cupei României, în 2017, după ce am eliminat Botoșaniul antrenat atunci de Leo Grozavu”, a declarat Vasile Neagu, potrivit FRF.ro, în aprilie 2022.

Cum a comentat Adi Mutu calificarea Rapidului în grupele Cupei României. Antrenorul a avut și motive de nemulțumire. „Este o situație puțin dificilă”.