Ingineria prin care Gică Popescu intenționează să convingă UEFA că Farul merită să joace în Europa

Bordei Radu 11.11.2022, 13:45
Ingineria prin care Gică Popescu intenționează să convingă UEFA că Farul merită să joace în Europa

Gică Popescu are încredere că Farul va reuși să joace în cupele europene. Chiar dacă TAS nu va da câștig de cauză constănțenilor, rivalii din Liga 1 nu trebuie să se bucure prea tare. Liderul nu are de gând să cedeze prea curând avantajul din campionat.

Gică Popescu îi liniștește pe suporterii Farului. „Indiferent de verdict, nimic nu se schimbă”

Președintele clubului de la malul mării a oferit ultimele detaliile despre situația cu licența pentru cupele europene. Federația nu i-a acordat-o pentru că fuziunea cu Farul este considerată drept punctul de apariție al unei noi echipe. Iar UEFA nu permite noilor cluburi să participe în cupele europene în primii 3 ani. Constănțenii nu au fost de acord cu decizia și și s-a ajuns la TAS. 

Mi se pare ciudat că apar astfel de subiecte exact când Farul este pe primul loc și într-o formă sportivă bună. Nu cred că e deloc întâmplător. În luna decembrie vom avea primul termen la TAS și se va da o decizie care oricum nu va fi definitivă, pentru că partea care va pierde va face cu siguranță recurs.

Dar eu vă asigur de un lucru, noi vom juca la fel indiferent de verdict. În competițiile interne nu vom încetini, iar jucătorii trebuie să fie conștienți de acest lucru. Obiectivele sunt clare, nimic nu se schimbă. Orice alt comentariu nu își are rostul, a comentat Popescu, pentru Prosport.ro.

Farul speră să se elimine suspendarea

Farul Constanța este cea mai în formă echipă din România. Lider în Superligă, echipa are un parcurs foarte și în Cupa României. Cu toate acestea, sezonul este unul fără miză pentru echipa dobrogeană.

Gică Hagi speră să scape de suspendarea FRF. El dă modelul echipelor din capitala Țărilor de Jos: FC Amsterdam s-a unit cu Ajax Amsterdam, iar cinci ani mai tâziu s-au impus în Liga Campionilor.

Eu cred că vom câştiga şi cred că e normal să fim pentru că totul s-a făcut aşa cum trebuie şi suntem practic aceeaşi societate, cu acelaşi CIF, cu aprobarea Federaţiei. Doar că am cumpărat un brand, pe care l-am pus şi atât.

În rest totul e la fel, lumea e fericită. Vă mai spun ceva. Eu de obicei nu fac lucruri întâmplătoare, totul se planifică. În 1965 s-a unit FC Amsterdam cu FC Ajax şi s-a numit FC Ajax Amsterdam. Şi după 5 ani au câştigat Champions League. O fi ceva, nu ştiu? Poate, Doamne ajută!, a spus Hagi, la conferința de presă.

Urmăriți Playsport.ro și pe