Inițiativă ireală. Se pregătește un nou steag al Rusiei. Cum ar urma să arate și pe cine să definească

Moldoveanu Camelia 12.04.2022, 18:45
Inițiativă ireală. Se pregătește un nou steag al Rusiei. Cum ar urma să arate și pe cine să definească

Vladimir Putin scrie cu sânge istoria Rusiei, Ucrainei, dar și a întregii omeniri. Garry Kasparov militează pentru schimbarea steagului țării natale. Mai mult, fostul mare șahist a vorbit și despre îndepărtarea de la conducere a actualului lider de la Kremlin.

„Drapel al Rusiei nu mai trebuie să aibă niciun pic de roșu”

Garry Kasparov este un mare maestru și fost campion mondial la șah, sovietic rus, de origine armeană-evreiască. El a fost implicat în politica din Rusia până în 2013, iar acum ocupă postul de președinte al Fundației pentru Drepturile Omului.

Kasparov consideră schimbarea steagului Rusiei un lucru necesar pentru ca cetățenii acestui stat să scape de „urmele de sânge”:

Viața mea personală a rămas aceeași. Locuiesc în New York, doar că acum aloc foarte mult timp prezen­ței în presa americană și europeană, ucraineană, care este prioritară pentru mine. Caut zilnic soluții cu colegii și cu prietenii mei să-i ajutăm pe ucraineni, fie că e vorba de sprijin politic, financiar, mediatic.

În același timp, mă gândesc la viitor. Vedeți în spatele meu drapelul ucrainean și pe cel rusesc, pe cel rusesc cum ar trebui să fie în viitor, fără roșu, arborat deja în orașele lumii de pacifiști și antiputiniști. Credem că vii­torul drapel al Rusiei nu mai trebuie să aibă niciun pic de roșu (nicio urmă de sânge pe el) pe el.”

Garry Kasparov este convins că regimul lui Putin urmează să se prăbușească

Fostul campion mondial la șah consideră că Rusia a fost pătată de acțiunile sângeroase ale lui Vladimir Putin. Mai mult, acesta a subliniat faptul că se implică în mod direct în demersul de a le oferi rușilor o reprezentare alternativă.

Garry Kasparov este convins că înlăturarea lui Vladimir Putin de la conducerea Rusiei este doar o chestiune de timp:

„De aceea, sunt alături de ruși care gândesc ca mine, acum mă implic în direc­ția creării unei repre­zen­tări alternative a Rusiei în lume. Este foarte important să spunem că Rusia nu este Putin. Sunt milioane de ruși în dias­poră și este important să ne unim și să arătăm că Rusia merită un loc în rândul țărilor civilizate.

Nu știm ce se va întâmpla când re­­gi­mul lui Putin se va prăbuși – și am spus când, nu dacă. Vom face tot ce putem pentru a apăra numele țării noastre, care a fost groaznic pătat de Putin și ai săi. De aceea în­depărtarea ori­că­rei urme de sânge de pe steagul nostru este obligatorie”, a spus Kasparov, potrivit New Money.