Întâlnire de gradul 0: LPF – Ministrul Sportului, pe tema revenirii spectatorilor pe stadioane. Șefii galeriilor de fotbal, invitați la discuție

Giosanu Catinca / 19.02.2021, 14:31
Întâlnire de gradul 0: LPF – Ministrul Sportului, pe tema revenirii spectatorilor pe stadioane. Șefii galeriilor de fotbal, invitați la discuție

Toată lumea se întreabă dacă va fi sau nu obligatorie vaccinarea pentru a intra pe stadioanele din țară. În acest context, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a susţinut o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii, pe pagina oficială de Facebook a Ligii Profesioniste. Mai mult, oficialul a anunțat că se va întâlni chiar el cu Ministrul Sportului pentru a lămuri lucrurile. La întâlnire vor participa și șefii galeriilor de fotbal.

Întâlnire de gradul 0: LPF – Ministrul Sportului, pe tema revenirii spectatorilor pe stadioane

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, este de părere că este prea târziu să se deschidă stadioanele pentru public în aprilie. Prin urmare, el va încerca să meargă cu liderii galeriilor la ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, iar fanii să îşi ia un angajament.

Am avut o discuţie telefonică săptămâna aceasta cu ministrul Novak şi am stabilit o întâlnire pe chestiunea spectatorilor pe stadioane. Eu am declaraţiile dânsului (n.r. – în presă) în care spune că undeva în aprilie este fezabil să se întoarcă spectatorii pe stadioane. Pentru mine, raportat la ce se întâmplă azi în România e destul de târziu aprilie. Dar hai să spunem că ăsta e cel mai prost scenariu şi am avea spectatori la meciurile naţionalei din martie şi după aceea la play-off şi play-out.”, a declarat oficialul LPF.

Anunțul a fost făcut într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a Ligii Profesioniste.

Justin Ștefan a răspuns curiozităților suporterilor și nu numai
Justin Ștefan a răspuns curiozităților suporterilor și nu numai

”Nu ne putem raporta la vaccinare”

Justin Ștefan speră ca revenirea suporterilor pe stadioane să nu fie condiționată de vaccinarea anti-Covid. Și asta, pentru că ”lucrurile cu vaccinarea merg destul de greu”.

Eu spun că e un termen destul de lung, şi nu mă gândesc undeva la 3-4 luni, pentru că nu înţeleg de ce trebuie să mai aşteptăm atât. Nu putem să legăm deschiderea stadioanelor de chestiunea vaccinării. Pentru că, după cum vedem, lucrurile cu vaccinarea merg destul de greu. Nu ne putem raporta la vaccinare. Trebuie să ne raportăm la alte lucruri care se întâmplă în România… Am văzut imagini de la mall-uri, de la supermarketuri unde erau puhoaie de oameni.”, a mai spus secretarul general al LPF.

Pe de altă parte, el a făcut o comparație cu stadioanele de celelalte țări membre ale Uniunii Europene (UE).

Nu ştiu cum se vor aloca biletele, dar trebuie să începem de undeva. Argumentul că în Europa stadioanele nu sunt deschise nu este suficient. Păi mă raportez la Europa când îmi convine, iar când nu-mi convine nu. Aşa că trebuie să ne raportăm la ce se întâmplă în ţară.”, a conchis Ştefan.

Set de condiţii pentru ca fanii să revină pe stadioane în Liga 1

Reprezentanții LPF au emis un set de condiţii ce trebuie îndeplinite de către cluburi şi autorităţi pentru ca suporterii să se poată întoarce pe stadioane la meciurile de Liga 1, printre acestea aflându-se şi tipărirea de bilete personalizate, astfel încât suporterii să poată fi identificaţi.

Condiţiile stabilite de ligă prevăd ca organizatorul meciului, care este direct şi singur responsabil pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor, să comercializeze doar bilete personalizate care pot duce la identificarea fiecărui spectator, informaţii ce vor fi furnizate autorităţilor sanitare în cazul în care sunt necesare în cadrul unei anchete epidemiologice.

În România, competiţiile sportive se desfăşoară fără spectatori în tribune încă din primăvara anului 2020. Și asta, din cauza pandemiei de COVID-19. Acest lucru i-a afectat foarte mult pe cei din fotbal, pentru că nu mai încasează bani din vânzarea biletelor. Cel mai afectat club ar fi Dinamo. Suporterii DDB au confirmat acest lucru.