Întâlnire de taină între boșii de la Real și Juve. Se pregătește Superliga de 6 miliarde de euro!

Mihai Cheles 20.01.2021, 18:48
Întâlnire de taină între boșii de la Real și Juve. Se pregătește Superliga de 6 miliarde de euro!

Președintele celor de la Real Madrid, Florentino Perez, a efectuat o vizită de lucru în Italia. Principalul motiv a fost o întrevedere cu omologul său de la Juventus Torino, Andrea Agnelli. Cei doi s-au întâlnit la baza de pregătire a lui Juventus, și au purtat discuții timp de trei orei.  Jurnaliștii italieni speculează faptul că, de fapt, se pregătește Superliga de 6 miliarde de euro!

Chiar dacă cele două cluburi sunt în relații foarte bune privind transferurile de jucători, de data aceasta italienii susțin că nu a fost cazul de așa ceva. Florentino Perez este un înfocat susținător al creării Superligii Europene. O competiție care ar înlocui Liga Campionilor și care ar fi accesibilă doar granzilor. Ceea ce ar însemna încasări uriașe doar pentru cluburile participante, care vor adera pe bază de invitație.

Andrea Agnelli este președintele Asociației Europene a Cluburilor de Fotbal (ECA). Influența sa în rândul cluburilor fiind una extrem de mare, pe acest fapt mizând și Florentino Perez. Șeful celor de la Real Madrid s-a săturat să împartă banii din Liga Campionilor cu alte zeci de cluburi, când brandul pe care îl „păstorește” aduce sume importante în visteria UEFA. Din acest motiv, Perez, dar și alți oameni din fotbalul european, și-ar dori o ligă exclusivistă.

Se pregătește Superliga de 6 miliarde de euro!

Chiar dacă UEFA a negat vehement această idee, girând cu promisiunile cluburilor că nu vor adera, planurile pentru Superligă sunt mai palpabile ca niciodată. Specialiștii au calculat suma care s-ar învârti în jurul acestei Superligi și este un colosală – 6 miliarde de euro. Cel mai devreme, competiția ar putea debuta, cel mai devreme, în sezonul 2022/2023. Va cuprinde 18 echipe, cu 34 de etape, și va fi sub egida FIFA.

În Superliga Europei ar urma să participe cele mai puternice formații de pe Bătrânul Continent, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar. Din Spania vor evolua trei echipe (Real, Barca și Atletico), din Anglia cinci (Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal sau Tottenham), două din Germania (Bayern Munchen și Borussia Dortmund), tre din Italia (Juventus Torino,  AC Milan și Inter), plus unul sau două cluburi din Franța, printre care și PSG. De asemenea, va mai fi invitată o formație de tradiție din Europa. Cel mai probabil, din Portugalia, Ucraina, Rusia sau Olanda.

se pregateste superliga

„O Superligă cu 10, 12 sau 24 de cluburi, ar deveni plicticoasă”

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că se opune categoric formării unei Superligii. Rusul consideră că o astfel de competiție ar putea deveni rapid „plictisitoare”, ceea ce ar scădea interesul investitorilor.

Principiile solidarităţii, promovării, retrogradării şi ligilor deschise nu sunt negociabile. Este ceea ce face ca fotbalul european să funcţioneze, iar Liga Campionilor să fie cea mai bună competiţie sportivă din lume. O Superligă cu 10, 12, sau chiar 24 de cluburi” ar fi „inevitabil plicticoasă, a declarat Ceferin, pentru site-ul UEFA, în urmă cu câteva luni.

Urmăriți Playsport.ro și pe