Real Madrid bate cu pumnul în masă și nu mai vrea Champions League! Echipele românești, tot mai departe de „masa bogaților”

Mihai Rosoiu 20.12.2020, 18:41
Real Madrid bate cu pumnul în masă și nu mai vrea Champions League! Echipele românești, tot mai departe de „masa bogaților”

Fotbalul european e gata de marea schimbare. Real Madrid bate cu pumnul în masă și nu mai vrea Champions League! Echipele românești, tot mai departe de „masa bogaților”. Președintele celui mai titrat club din lume, Real Madrid, a participat la Adunarea Generală a clubului madrilen, organizată online,  acolo unde a făcut mai multe anunțuri.

Real Madrid nu mai vrea Champions League ci Superliga

Cel mai important topic a fost viitorul fotbalului, iar ideea unei Superligi Europene, care să înglobeze cele mai importante echipe de pe continent și care să înlocuiască actuala Ligă a Campionilor a fost dezbătută. Șeful „galacticilor” pare să încurajeze această idee, care ar schimba fotbalul din temelii.

„Pandemia a schimbat totul și va trebui să devenim mult mai competitivi. Nimic nu va mai fi la fel, iar dacă vrem ca fotbalul să fie salvat, trebuie să găsim metode noi și inedite prin care să îl menținem competitiv. Modelul actual nu mai funcționează. Trebuie o schimbare, iar Real Madrid o va încuraja” a fost mesajul președintelui Realului.

Real Madrid bate cu pumnul in masa si nu mai vrea UCL
Real Madrid bate cu pumnul in masa si nu mai vrea UCL

Perez a punctat că efectele pandemiei au afectat pe toată lumea, mai ales din punct de vedere financiar.

„Au fost eforturi mari din partea tuturor, acum este momentul pentru austeritate. Mulțumesc jucătorilor și tuturor celor care au fost de acord cu micșorarea salariilor pentru a putea supraviețui” a spus Perez.

Argumentele lui Florentino Perez

Chiar dacă fanii sunt în general împotriva ideei de superligă, pentru că ar crește și mai mult prăpastia între cluburile puternice și celelalte, Perez nu vede lucrurile la fel, dimpotrivă crede că o schimbare ar fi în beneficiul tuturor.

”Toată lumea cere reforma competițională la nivel global, deja avem o saturație. Fanii, care sunt cei mai importanți suferă și ei, jucătorii au prea multe meciuri și se accidentează des. Nu o mai putem ține așa. Trebuie să ne schimbăm. Marile echipe au milioane de fani în toată lumea, nu pot fi ignorați.”

Perez a ținut să asigure că viitorul clubului, mai ales din punct de vedere financiar, este unul stabil și nu sunt motive de îngrijorare, dimpotrivă. Asta chiar dacă Realul, la fel ca toate echipele, a suferit pierderi importante în această perioadă iar clubul este implicat și în renovarea legendarei arene Santiago Bernabeu.

618 milioane de euro bugetul lui Real Madrid pentru sezonul viitor

Real Madrid bate cu pumnul în masă și vrea Superliga Europeană. Perez se mândrește că măsurile luate din timp au salvat bugetul clubului, iar pentru sezonul viitor, Real se va baza pe un buget de 618 milioane de euro, unul mai mic decât de obicei, dar asta și pentru că nu se va baza printre altele pe veniturile survenite din vânzarea de bilete.

Ideea de Superligă a Europei nu este nouă, cel mai înfocat susținător este președintele lui Juventus, Andrea Agnelli. Și Josep Bartomeu a anunțat că este adeptul ideii, înainte de a demisiona de la Barcelona. Până acum această inițiativă nu a prins contur, dar cu un nume ca Real alături, rămâne de văzut cum se vor derula lucrurile.

Urmăriți Playsport.ro și pe