Întâmplare amuzantă cu Giovanni Becali și Cristi Daminuță în prim-plan. “Alo, cine e? Care Giovanni? Hai, mă, lăsați-mă naibii în pace”

Gabriel Peneș / 06.05.2021, 15:40
Întâmplare amuzantă cu Giovanni Becali și Cristi Daminuță în prim-plan. “Alo, cine e? Care Giovanni? Hai, mă, lăsați-mă naibii în pace”

Întâmplare amuzantă cu Giovanni Becali și Cristi Daminuță în prim-plan. Cei doi au colaborat în perioada transferului fotbalistului de la Inter la Milan, în 2010. Considerat un mare talent, mijlocașul a bifat la vârste fragede borne la care alții visează o carieră întreagă. Dar, după o vreme, Cristi Daminuță (31 de ani) s-a mai remarcat doar pentru tatuajele sale și viața extrasportivă. Conform unei vorbe vechi :„S-a născut talent și a murit speranță”.

Întâmplare amuzantă cu Giovanni Becali și Cristi Daminuță în prim-plan

La 16 ani a debutat în Liga 1, în tricoul lui Poli Timișoara. La 18 ajungea la Inter Milano, iar la 20, la Milan. Impresarul Giovanni Becali și Cristi Daminuță au colaborat în perioada transferului mijlocașului între cele două mari echipe milaneze. Fotbalistul nu apucase să joace niciun minut la Inter, fiind împrumutat succesiv la Modena, apoi la Dinamo București. Deja se remarcase prin numeroasele sale tatuaje. Pentru acest motiv, Giovanni Becali a declarat că are loc doar în „echipa tatuaților”. Asta și din cauză că Daminuță era impresariat de un alt agent, Florin Iacob.

Însă lucrurile aveau să se schimbe. Becali a sesizat o oportunitate și a profitat de ea. Avea intrare directă la Adriano Galliani, președintele de atunci al Milanului. Și unul dintre cele mai puternice personaje din fotbalul italian, vreme de decenii. Daminuță a fost impresionat de influența pe care o avea Giovanni la marele club italian.

Până să semnez cu Milan, auzeam de Giovanni, de Victor, dar nu înțelegeam puterea lor. În momentul în care am intrat la Galliani în birou mi-am dat seama că e puternic. Era ca la el acasă. Am fost serviți cu cafea, fursecuri și alte chestii. Mi-a plăcut cum a pus problema și se vedea clar că deține controlul. Toți de acolo erau cu zâmbetul pe buze, toți vorbeau când să mai facă o vizită în România pentru că se simțiseră foarte bine acolo”, a declarat Daminuță pentru GSP Live.

Întâmplare amuzantă cu Giovanni Becali și Cristi Daminuță în prim-plan. “Alo, cine e? Care Giovanni? Hai, mă, lăsați-mă naibii în pace”
Întâmplare amuzantă cu Giovanni Becali și Cristi Daminuță, fostul jucător de la Inter Milano și Milan

“Alo, cine e? Care Giovanni? Hai, mă, lăsați-mă naibii în pace”

Amuzant, însă, e felul în care Daminuță a intrat în contact cu faimosul impresar român. Cu atât mai mult cu cât el era impresariat de un rival de-ai acestuia.

Fii atent, eram sub contract cu Inter. Și mă sună Giovanni la 7 dimineața. Era după declarația cu tatuații. “Salut, Daminuță, Giovanni sunt!”. Eu zic: “Care Giovanni?”. El: “Giovanni Becali”. Când am auzit, am zis: “Hai, mă, lăsați-mă naibii în pace! Eu sunt mai șmecher ca voi”. Am crezut că e o farsă a lui Buzdugan. Închid. Mă sună din nou: “Băi, Giovanni sunt! Ești nebun?”. Îi zic: “Bă, dacă nu încetați încep să vă înjur și nu cred că e frumos să apar la radio așa!”, a rememorat Cristi Daminuță întâmplarea, conform sursei citate.

Dar lucrurile nu s-au terminat nici după al doilea apel pe care fotbalistul l-a crezut ca fiind o farsă.

A treia oară sună alt număr. Era secretara lui Giovanni. Între timp, mă dezmeticisem și eu. “Vrea domnul Giovanni să vorbească cu tine”. L-am sunat. Mi-a zis că vrea să îmi schimbe viața. “Vreau să te transfer în Italia”. Zic: “Eu sunt deja transferat în Italia, la Inter Milano”. El: “Vreau să te duc la Milan”. I-am zis: “Haideți, domnu’ Giovanni, v-ați pus pe glume?”. Mi-a zis să mă duc la birou, să luăm biletele și să plecăm la Milano. Am crezut că vor să facă mișto de mine în ultimul hal, Giovanni tocmai ce mă făcuse tatuat. În fine, am ajuns la birou, am citit oferta și am plecat seara. Pe drum, mi-a cerut scuze pentru ce a zis. Auzise și el pe la alții. Am ajuns la Milano, am intrat la Galliani și mi-au arătat contractul”, a mai adăugat Daminuță, potrivit aceleiași surse.

Din păcate, Daminuță a fost împrumutat din nou, de data aceea la echipa din Serie C, L’Aquila. Iar împrumuturile au continuat pe toată durata contractului cu Milan. Doar între 2013-2015, ca jucător la Viitorul, el a mai putut demonstra câte ceva din talentul pe care-l avea. Dar „puiul zburase din cuib” și era prea târziu pentru altceva. În ultima perioadă, Daminuță a jucat în Liga 3, la echipa unde debutase cu reputația unui copil-minune, Poli Timișoara.