Suspiciuni la adresa lui Mircea Rednic după plecarea de la Viitorul Constanța. Un fost antrenor vorbește despre ascunzișurile „Puriului”

Gabriel Peneș 06.05.2021, 09:20
Suspiciuni la adresa lui Mircea Rednic după plecarea de la Viitorul Constanța. Un fost antrenor vorbește despre ascunzișurile „Puriului”

Suspiciuni la adresa lui Mircea Rednic după plecarea de la Viitorul Constanța. Un fost antrenor vorbește despre ascunzișurile „Puriului”. După un mandat foarte scurt, de doar 4 luni, Rednic a fost pus pe liber de clubul lui Gică Hagi. De ani buni, el n-a mai avut rezultate la echipele pe care le-a antrenat. Iar explicația, în opinia unora, ar putea fi de o anumită natură.

Suspiciuni la adresa lui Mircea Rednic după plecarea de la Viitorul Constanța

Mircea Rednic a lăsat Viitorul Constanța așa cum a găsit-o. Adică, într-o situație proastă în clasament. Deși era văzut ca un posibil salvator, datorită experienței sale, „Puriul” a părut depășit de situație, mai mult interesat de soarta sa pe banca tehnică. Și de „neamestecul în treburile interne” al numelor grele ale clubului: Gică Hagi și Gică Popescu. Par dintr-o altă epocă, dintr-un alt film, titlurile obținute cu Rapid, în 2003 și Dinamo, în 2007. Chiar dacă a antrenat și în Belgia, unde avea legături vechi, fiind jucător la Standard Liege timp de 5 sezoane, el nu a obținut rezultate remarcabile.

În timp, s-a insinut ideea că Rednic se ocupă mai degrabă cu „impresarierea” jucătorilor pe la echipele unde se găsește. Acum câțiva ani, GSP devoala mecanismului creat între Rednic și fiica sa, Luana, devenită agent de fotbaliști. Chiar și la Viitorul Constanța, Mircea și Luana Rednic ar fi avut legătură cu primul transfer din mercato de iarnă, conform publicației citate. Mai precis, cu cel al lui Valerijs Sabala, atacant cu 53 de selecții la naționala Letoniei.

Suspiciuni la adresa lui Mircea Rednic după plecarea de la Viitorul Constanța. Un fost antrenor vorbește despre ascunzișurile „Puriului”
Suspiciuni la adresa lui Mircea Rednic după plecarea de la Viitorul Constanța. Fostul antrenor Ioan Sdrobiș, supranumit „Părintele”, vorbește despre ascunzișurile „Puriului”/Sursa foto: prosport.ro

Un fost antrenor vorbește despre ascunzișurile „Puriului”

Aceste activități adiacente par a fi explicația diluării calității de antrenor a lui Mircea Rednic. Cel puțin asta crede un fost tehnician, cu ani mulți de experiență în toate ligile fotbalului românesc. Ioan Sdrobiș (75 de ani) a avut propriul drum în sportul cu balonul rotund de la noi. A promovat echipe și jucători, fără a se lăuda cu titluri și nume mari de formații. A fost cel care i-a dat banderola de căpitan unui anume Cristi Chivu, la CSM Reșița, pe când viitorul căpitan al naționalei era doar un puștan.

Am promovat patru echipe în Liga I, patru echipe în Liga a II-a. Am început cu Oţelul Galaţi. Au urmat Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Vasluiul. Am dus Brăila în finala Cupei României. Am fost în Cupa UEFA, cu Oţelul Galaţi, prima echipă românească care a învins Juventus Torino, într-un meci oficial. Am crescut o serie întreagă de jucători, pe unii eu i-am descoperit. Nici nu le mai ştiu numărul. Sunt jucători care au ajuns la un nivel mare, cum sunt Chivu, Badea, Şoavă, Claudiu Răducanu şi mulţi, mulţi alţii”, declara cel supranumit „Părintele” sau „Zorro” sau „Pistolarul”, într-un interviu pentru sportm.ro, acum câțiva ani.

Acum, în privința lui Rednic, Ioan Sdrobiș crede că acesta a avut, de la un punct, alte priorități în carierea de antrenor.

Eu l-am remarcat pe Mircea Rednic, dar, cu părere de rău, cine este Mircea Rednic din 2010 până acum? Și-a diluat calitatea de antrenor rău de tot. A avut alte priorități în cariera lui și a reușit când a fost concentrat numai pe fotbal. Nu vreau să spun mai multe. În momentul în care s-a ocupat și cu alte probleme colaterale care nu îi aparțin și nu erau pentru un antrenor… Trebuia să se ocupe de meserie. Stofă a avut și sper să mai aibă în continuare. Nu poți să faci două lucruri bune în același timp”, a declarat Ioan Sdrobiș la GSP Live.