Investiție impresionantă a lui George Copos, în centrul Capitalei! În ce a băgat fostul patron al Rapidului 25 de milioane de euro

Giosanu Catinca 08.03.2021, 18:07
Investiție impresionantă a lui George Copos, în centrul Capitalei! În ce a băgat fostul patron al Rapidului 25 de milioane de euro

George Copos a făcut o investiție de zile mari în centrul Capitalei. În ce a băgat fostul finanțator al Rapidului 25 de milioane de euro?

Investiție impresionantă a lui George Copos, în centrul Capitalei!

George Copos a anunţat că va face o investiţie masivă, în ciuda situaţiei dificile cauzată de epidemiei de coronavirus. Fostul patron din Giuleşti va investi o sumă impresionantă de bani în modernizarea unui hotel.

Epidemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a afectat diferite domenii de activitate. Inclusiv ecosistemul turistic a avut de suferit din cauza restricțiilor impuse circulației și călătoriilor din cauza crizei provocate de temutul virus din China. Cu toate acestea, se pare că marile voci ale fotbalului românesc nu se pot plânge de probleme financiare.

De curând, omul de afaceri, George Copos, a declarat că va face o investiţie uriaşă. Și nu oriunde, ci într-o locație care își merită din plin banii!

Economul George Copos, investiție de 25 de milioane de euro
Economul George Copos, investiție de 25 de milioane de euro

În ce a băgat fostul patron al Rapidului 25 de milioane de euro

În jur de 25 de milioane de euro va investi George Copos. Scopul investiției este modernizarea ”Athenee Palace Hilton”, unul dintre cele mai importante hoteluri din Bucureşti, aflat în proximitatea Ateneului Român.

Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor. Obiectivul nostru este ca Athenee Palace, acest monument-simbol al «Micului Paris», să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin. Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020.”, a declarat George Copos, pentru Ziarul Financiar.

Se pare că o parte din banii care vor fi investiți în hotel provine dintr-un împrumut, în timp ce restul provin din fonduri proprii.

Din primele informații reiese faptul că proiectul de modernizare a hotelului se va desfășura în două etape. Prima etapă a început în luna octombrie a anului trecut și se va finaliza în mai 2021. În această perioadă vor fi renovate toate cele 132 de camere care au fost construite în anul 1965.

În cea de-a doua etapă, care va începe în toamna acestui an, va fi reabilitată fațada din aripa veche, construită în 1914.

Cu o istorie de 107 ani, hotelul ”Athenee Palace Hilton” a fost reabiltat până acum în trei rânduri. Mai exact în 1937, 1944 și 1993.

Urmăriți Playsport.ro și pe