Ioan Andone, lovitura încercată de Gigi Becali: „Vă spun din suse sigure!”

Robert Zanfir 07.12.2022, 19:18
Ioan Andone, lovitura încercată de Gigi Becali: „Vă spun din suse sigure!”

Ioan Andone (62 de ani) a dezvăluit că a fost dorit de Gigi Becali (64 de ani) pe banca FCSB. Fostul dinamovist crede că ar ști să lucreze cu omul de afaceri și oferă un exemplu surprinzător: Nicolae Dică.

La FCSB nimic nu e ceea ce pare a fi. Leo Strizu e antrenor în acte, dar oferă momente amuzante pe banca tehnică. Mihai Pintilii e antrenorul de facto, dar nu are licență, deci nici calitatea oficială de tehnician. Peste toți, Gigi Becali. Patronul e și antrenor, dar și călău al propriei echipe. În toată această nebunie și-ar fi putut face loc un nume de dinamovist: Ioan Andone.

Ioan Andone, lovitura încercată de Gigi Becali

Fost mare jucător al lui Dinamo și antrenor pentru ani buni în Ștefan cel Mare, Ioan Andone dezvăluie că și-a regăsit numele pe lista de favoriți ai lui Gigi Becali. Omul de afaceri i-ar fi transmis că l-ar vrea pe banca roș-albaștrilor. „Fălcosul” recunoaște că nu ar putea lucra la marea rivală a carierei, dar spune că un parteneriat cu Gigi Becali nu l-ar speria.

„Eu nu m-aș duce. Am avut o discuție cu Gigi, acum mai mulți ani: Bă, pe tine te-aș lua antrenor, dar tu ești prea dinamovist! Nici nu s-a pus problema că îmi face el echipa, sau schimbări: Bă, Gigi, orice ofertă mi-ai face, nu aș putea!”, a spus fostul antrenor pentru Fanatik.

„Pe Dică l-a lăsat, o spun din sursă sigură”

Ioan Andone este convins că Nicolae Dică a avut mână liberă din partea lui Gigi Becali. Fostul antrenor a pierdut pe mâna lui, crede „Fălcosul”.

„Eu am fost și patru ani antrenor la Dinamo, pe lângă că am fost jucător. Nu că nu aș putea lucra cu el, că sunt niște reguli pe care le pui la început. Pe Dică am auzit că l-a lăsat, ți-o spun din sursă sigură. Nu a avut rezultate, s-a curățat.

Nu am făcut niciodată în 25 de ani de antrenorat schimbări în prima repriză. Numai dacă am avut jucători accidentați, s-a cerut afară, doctorul mi-a cerut să îl schimb”, a mai spus Andone, care a comentat și schimbarea lui Răzvan Oaidă cu Edjouma, din minutul 25 al meciului cu Mioveni:

„A fost inspirat, jucătorul pe care l-a băgat înscrie la câteva minute. Poate a făcut-o Strizu, poate a făcut-o Pintilii, poate Gigi. Nu am lucrat cu asemenea patron, am avut și eu patroni răi.

N-am trăit vremurile alea să-ți comande din tribune schimbările. Și nu cred că numai la FCSB se întâmplă. Dacă sunt banii lui, știi cum zice el: eu fac echipa, eu fac schimbările. Tu accepți ca antrenor să te duci acolo, îți meriți soarta.

Eu sunt convins că Gigi le zice din prima clipă. Dacă tu accepți ca antrenor să îți fie trecut FCSB, e problema ta, nu e problema noastră”, a mai spus Ioan Andone.

FCSB a trecut în ultima etapă de CS Mioveni, 5-1, într-un meci în care Răzvan Oaidă a fost schimbat cu Edjouma după doar 25 de minute. Imediat, francezul a deschis scorul și a pasat decisiv la reuțita lui Adrian Șut.

V-am mai zis: domnul Becali hotărăște, noi suntem simpli executanți”,
Leo Strizu, antrenor FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe