Ion Țiriac a cucerit întreaga țară prin gestul său superb. Campanie uriașă la nivel național

Catinca Giosanu 29.07.2022, 16:57
Ion Țiriac a cucerit întreaga țară prin gestul său superb. Campanie uriașă la nivel național

Ion Țiriac, ridicat în slăvi după ce fundația sa a venit în sprijinul bătrânilor și a persoanelor defavorizate. Magnatul a ajutat peste 17 mii de persoane cu alimente de bază și medicamente. Pachetele au ajuns în 60 de localități din 28 de județe ale țării noastre.

Gestul incredibil făcut de Ion Țiriac face înconjurul lumii

Miliardarul a fost dintotdeauna impresionat de dramele bătrânilor neajutorați. Și pentru că pandemia de coronavirus i-a lăsat pe mulți oameni fără serviciu, el a simțit nevoia să le vină în sprijin persoanelor care fac parte din familii defavorizate. Influentul om de afaceri a băgat mâna adânc în buzunare pentru cauza umanitară, însă a fost ajutat și de alte persoane să le redea zâmbetul pe față oamenilor aflați în dificultate.

Fundația Ion Țiriac le-a mulțumit oamenilor printr-un comunicat pentru sprijinul acordat.

Comunicat de oameni

Da, titlul nu este o greșeală. Acesta nu este un comunicat de presa. L-am numit comunicat de oameni pentru că este despre oameni și avem încrederea că va fi interpretat și distribuit de către cei care nu sunt doar jurnaliști, ci în primul rând sunt oameni!

România anului 2020 este o Românie formată din oameni buni? Oameni în adevăratul sens al cuvântului, nu definiți prin simpla caracteristică de a se fi născut în specia umană? Concluzia o veți trage fiecare dintre voi în parte. Noi am aflat că există însă în România și persoane care atunci când este necesar pun generozitatea, spiritul civic în fața profitului și interesului de afaceri. Nu se găsesc facil, dar există.

Suntem în plină stare de urgență decretată în România în urmă cu o luna. Dată de 16 martie 2020 a fost prima zi în care românii au început să resimtă modificările vieții afectate de noul coronavirus. Iar unul din cinci conaționali intră în categoria de vârstă extrem de vulnerabilă în față COVID-19: mai exact 3,5 milioane de români au peste 65 de ani. Dintre aceștia, jumătate suferă de cel puțin o altă boală cronică, în condițiile în care în România există un singur doctor la fiecare 335 de persoane.”, se arăta în comunicatul remis de Fundația ”Ion Țiriac”, potrivit gândul.ro.

Nu este pentru prima dată când omul de afaceri face acte de caritate. În total, Ion Țiriac a donat 10 milioane de euro în 2020.

L-a ajutat inclusiv pe Codin Maticiuc în demersul său

Magnatul Ion Țiriac a donat, de asemenea, o sumă importantă de bani către fundația lui Codin Maticiuc. Actorul este profund recunoscător pentru că Ion Țiriac i-a venit în ajutor. El a scris într-o postare pe rețelele de socializare că prietenul lui Ilie Năstase a donat nu mai puțin de 100.000 de euro.

Vouă, tuturor celor care v-ați alăturat și ați dat sms pentru #spitalepublicedinbaniprivati.

Fundației Ion Țiriac care a donat 100.000 de euro (deși suma din sms-uri a fost mai mică) și tot lor care au zis că dacă donatorii rămân alături de proiect ei mai dublează și-n altă lună. Echipei de la Fundatia Metropolis care a muncit pe brânci. Lui Ion Ion, cel care a venit cu ideea asta de campanie. Domnului Ion Țiriac personal pentru că ne-a îngăduit ca după ce că donează să-l mai și photoshopam în homeless și toate prostiile care mi-au trecut mie prin cap.”, se arată în mesajul postat de actorul român.

Urmăriți Playsport.ro și pe