Ion Țiriac, bătut de CTP la tenis. Povești memorabile reproduse de celebrul jurnalist

Moldoveanu Camelia 07.02.2022, 13:54
Ion Țiriac, bătut de CTP la tenis. Povești memorabile reproduse de celebrul jurnalist

CTP l-a învins pe Ion Țiriac la tenis și nu o singură dată, ci de două ori. Jurnalistul a făcut dezvăluiri incredibile despre meciurile câștigate în fața fostului jucător și antrenor de tenis. Cu toate că se declară „unul dintre puii lui Țiriac și Năstase”, el a mărturisit ce urăște cel mai tare la miliardarul român.

CTP, nu are de gând să renunțe la tenis: „Am 64 de ani și cum să mă las?”

Cunoscutul jurnalist, un fin cunoscător al „sportului alb”, a mărturisit când a început pasiunea pentru acest sport. CTP a fost prezent în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și a făcut mai multe dezvăluiri spumoase. Acesta se declară „unul dintre puii lui Țiriac și Năstase”.

Ehh, un mare jucător de tenis! Am fost campion național al României, la 55 de ani. În concursurile de categorie.

Nu am început chiar devreme, la 11 ani. Nu eram dintr-o familie care-și permitea, am ajuns pur și simplu. Sunt unul dintre emulii, chiar dacă e mult spus, unul dintre puii lui Țiriac și Năstase. Adică după ce au realizat în 1969, 1971, 1972 m-au atras către tenis. După fenomenul Năstase-Țiriac, noi, copiii, am început să jucăm tenis.

Aveam o rachetă Neptun. Acum nu mai există rachete de lemn, toate sunt din fibră de carbon. Atunci erau Neptun și Pluto, produse la Reghin, care erau un fel de copaci. Erau grele, rigide, între un Pluto și o rachetă, să spunem, Wilson Clash era o diferență ca între o tricicletă și un Mercedes.

Păi, cum?! Uneori chiar și în fiecare zi. Am 64 de ani și cum să mă las? Păi, dacă m-aș lăsa de tenis, probabil că m-aș lăsa și de viață! Eu am ajuns să vorbesc aici cu dumneavoastră pentru că am jucat tenis. Dacă nu aș fi jucat tenis cu încăpățânare… E una dintre marile plăceri ale mele.”, a declarat CTP despre pasiunea sa.

Ion Țiriac și-a făcut racheta țăndări după ce a pierdut în fața jurnalistului

Pe lângă meciurile jucate în „Tenis Partener”, CTP s-a întrecut și cu Ion Țiriac. Surprinzător este faptul că fostul jucător și antrenor de tenis și-a ieșit din minți arunci când s-a văzut învins. CTP are scor pozitiv cu miliardarul, 2-0.

Joc în Tenis Partener, unde nu există limită de vârstă și mă întâlnesc cu adversari de 35-40 de ani. Pe unii îi mai bat, din când în când, spre stupoarea lor.
Am jucat și am scor pozitiv cu Ion Țiriac. L-am bătut de două ori.

Mai întâi a fost un meci de dublu, în care am câștigat. Țiriac juca cu Raluca Sandu, care a fost o jucătoare bună. La sfârșitul meciului, îmi amintesc că ultimul punct l-am făcut eu. I-am trimis o dreaptă în lung de linie în culoarul de dublu și mingea a mușcat tușa exterioară. Țiriac s-a uitat, după care s-a întors din cap și a întrebat-o pe Raluca Sandu: „E bună?”. Și Raluca i-a zis: „E bună”.

Domnul Țiriac avea o rachetă Head Prestige Ivanisevici. S-a dus la stâlpul fileului și a început să dea până când a făcut-o țăndări. Am și-acum racheta, i-am cerut-o. Era scumpă, era rachetă de performanță.

Au fost multe texte de-a lungul vremii. Unul dintre ele, la care țin foarte mult, despre un meci de simplu între mine și Ion Țiriac. După meciul de dublu, după ce-a spart racheta, Țiriac a spus: „Vreau să jucăm simplu”. Când am auzit … „Când, acuma, la noapte, sunt pregătit?!”. „No, no, no. Întâi mă duc în Tanzania la vânătoare!”, a mai spus CTP, potrivit aceleiași surse.

Ion Țiriac, aspru criticat de CTP

Pe lângă pasiunea pentru tenis, sau cea pentru afaceri, Ion Țiriac se mai relaxează și la vânătoare. În urmă cu ceva timp, playsport.ro a publicat un articol în care este prezentată noua resort de lux deținut de miliardar, chiar în inima Africii. Toate aceste cheltuieli pentru a-și satisface plăcerile. Mai mult, tot din cauza unei sesiuni de vânătoare Țiriac nu a fost prezent la cununia civilă a Simonei Halep cu Toni Iuruc.

CTP se declară „dezgustat” de acest hobby, criticându-l dur pe Țiriac:

Eu am o problemă cu vânătoarea! Mă dezgustă, îmi creează un sentiment de respingere așa ceva. Nu-mi imaginez cum să te duci să împuști niște animale. Nu concep lucrul ăsta! (n.r. Și când s-a întors din Tanzania, ați jucat?)

Am jucat un meci, la terenul personal al domnului Țiriac, pe malul lacului, prin Primăverii. Am jucat un set, care s-a dovedit a fi un set lung, pe care l-am câștigat eu. La tie-break. Îmi amintesc și acum o replică din final a domnului Țiriac, când și-a aprins o țigară, după ce s-a terminat meciul. „Domnu’ Țiriac, nu se poate așa ceva?!”, a mai spus CTP despre Ion Țiriac.

Urmăriți Playsport.ro și pe