Secretul lui Ion Țiriac, ascuns zeci de ani, a ieșit la iveală. Omul de afaceri nu a mai putut nega și a recunoscut tot

Catinca Giosanu 18.01.2021, 13:21
Secretul lui Ion Țiriac, ascuns zeci de ani, a ieșit la iveală. Omul de afaceri nu a mai putut nega și a recunoscut tot

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a vorbit despre actele sale de caritate, dar şi despre un lucru pe care nu-l împiedică să-l mai facă. Și asta, în ciuda vârstei înaintate pe care o are.

Secretul lui Ion Țiriac, ascuns zeci de ani, a ieșit la iveală

De curând, omul de afaceri a vorbit despre actele de caritate pe care le realizează.

„Haideți să vă dau câteva exemple. Am fost singurul care a făcut un orfelinat de o sută de copii care a costat 600.000 de euro. Înmulțiți cu 25 de ani. Tot ceea ce se înseamnă case de bătrâni, încă 700.000.

Eu am o singură problemă. N-am uitat de unde am plecat. Și n-am uitat că la 16 ani lucram la Steagul Roșu. Și n-am uitat să stau cu picioarele pe pământ. Știam cât costă o pâine, 2 lei, și câtă pâine puteam să mănânc în pauza de 10. Mai mult decât atât, eu am donat toți banii Fundației. Nu mai am bani. Trăiesc bine, extraordinar”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit gsp.ro.

Ion Țiriac: ”Nu mai am bani… Fundația îmi plătește și benzina la avion”

La cei 81 de ani ai lui, Ion Ţiriac îşi pilotează singur avioanele. Afacerisului îi face deosebită plăcere să facă acest lucru.

„Fundația îmi plătește și benzina la avion. Pilotez, pentru că n-am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă.

Copilot să fie alții, eu sunt comandant, stau în stânga! Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul, înseamnă că nu-l merită”, a precizat Ion Țiriac.

Ion Țiriac și-a donat toată averea
Ion Țiriac și-a donat toată averea / Sursa Foto: Impact.ro

Cine este Ion Țiriac?

Ion Țiriac, în prezent preşedinte al FRT, este un fost jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei pe gheață, și actualmente un influent om de afaceri în Germania și România.

Omul de afaceri și-a pierdut tatăl la vârsta de zece ani. Tatăl lui a locuit pe aceeași stradă și a lucrat în aceeași fabrică cu Günther Bosch.

Ion Ţiriac rămâne cel mai bogat miliardar român, cu o avere estimată la peste 4 mld. euro, potrivit unui top realizat de specialiștii economici.

În momentul de față, afaceristul trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Irina Deleanu, fostă sportivă de gimnastică ritmică.

Urmăriți Playsport.ro și pe