Ion Țiriac, mesaj îngrijorător după ce Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice: „Să stea 7-8 luni, are un fizic fragil!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.06.2021, 19:05
Ion Țiriac, mesaj îngrijorător după ce Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice: „Să stea 7-8 luni, are un fizic fragil!”

Ion Țiriac, mesaj îngrijorător după ce Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice. Numărul 3 WTA s-a confruntat cu mai multe probleme medicale în acest an. La începutul sezonului Halep a avut accidentări la umărul drept și la spate. Ulterior, a venit cea mai gravă accidentare, cea de la Roma. Sportiva de 29 de ani a suferit o dublă ruptură musculară la gamba stângă în meciul cu Angelique Kerber.

Problema s-a dovedit mult mai gravă decât s-a crezut inițial. Astfel, Halep a fost nevoită să se retragă de la turneele de la Roland Garros și Wimbledon, dar și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Toată lumea sportului din România și nu numai a fost de acord că Simona are de a face cu un ghinion teribil. Ion Țiriac vine însă cu o altă teorie.

Ion Țiriac, mesaj îngrijorător după ce Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice: „Să stea 7-8 luni, are un fizic fragil!”

Fostul mare tenismen a participat la deschiderea Best Preschool British Education and Sports Țiriac, ocazie cu care a susținut o conferință de presă. Printre altele, omul de afaceri a vorbit și despre situația Simonei Halep. Țiriac a spus că această ultimă accidentare a jucătoarei a venit din cauza faptului că a grăbit revenirea pe teren după probleme de la începutul anului. Și astfel nu s-a recuperat complet. Ion Țiriac a sfătuit-o pe Halep să aștepte câteva luni pentru a reveni în circuit, pentru a nu risca astfel să se confrunte cu alte probleme.

Eu cred că Simona nu s-a accidentat. Eu cred că ea nu s-a legat bine de la accidentările pe care le-a avut. Îmi doresc tare mult ca această sportivă de excepție să mai stea doi, trei ani, cu toate că jocul s-a schimbat mult în ultimii ani. Sunt niște fătuci de 17 ani acum… dacă îmi dau o palmă, nu mă ridic două săptămâni!

Ca Simona să mai joace, trebuie să își refacă fizicul total. Să stea 6, 7, 8 luni, cât e nevoie. Dintotdeauna, Halep avut un fizic senzațional, dar fragil”, a spus Țiriac la conferința de presă.

Detalii despre grădinița deschisă de Țiriac în colaborare cu alte nume uriașe ale sportului românesc

Ion Țiriac a explicat și cum au fost puse bazele acestui proiect educațional de la Stejarii Country Club. El a spus că acesta are menirea de a da un exemplu și de a face oamenii să conștientizeze importanța sportului de la cele mai fragede vârste.

Proiectul a început in urmă cu mai mulți ani, cu Nadia, Camelia Potec, Hagi și cu Gabi Szabo. Din păcate, s-a schimbat guvernul și ei au uitat de acest proiect. Noi vrem doar să dăm un exemplu și poate cineva o sa îl urmeze.

Încă de la aceste vârste mici, copiii au nevoie să înceapă să facă mișcare. Iar obiectivul nostru este ca cei mici să petreacă în fiecare zi cel puțin o ora înăuntru și o oră afară, indiferent de vreme”, a mai spus Țiriac.