Ion Țiriac s-a însurat cu o handbalistă pe care a cunoscut-o în București. Relația celor doi a fost una plină de peripeții și s-a încheiat abrupt!

Moldoveanu Camelia / 29.10.2021, 13:05

Viața amoroasă a lui Ion Țiriac este una destul de tumultoasă. Însă, puțini își mai aduc aminte de faptul că miliardarul a fost și căsătorit. Prima și singura nevastă a fostului tenismen este o jucătoare de handbal. Gurile rele spun că s-ar fi ajuns la divorț din cauza infidelităților ei.

Singura femeie pe care Ion Țiriac a luat-o de nevastă

De-a lungul anilor în presă s-au vehiculat mai multe nume de femei celebre și frumoase cu care Ion Țiriac s-ar fi iubit. Printre ele s-ar fi numărat: Andreea Marin, Nadia Coroi, Adriana Ichim şi Anamaria Ferentz. Însă, miliardarul a lăsat de înțeles că s-a iubit cu multe femei la viața lui și cel mai probabil are și mulți copii:

Am trei copii din mariaje și alti 30 din alte relații”, spunea Ţiriac.

După cum știe toată lumea, cei trei sunt: Ion – Alexandru (Ion Ion Țiriac), Mihai – Karim și Ioana. Primul copil, Ion, a fost făcut cu Mikette von Issenberg, iar ceilalți doi cu jurnalista Sophy Ayad.

Chiar dacă are trei copii și nenumărate relații la activ, zvonindu-se că a vrut să o ceară de soție pe Andreea Marin, Ion Țiriac a dus o singură femeie la altar. Erika Braedt este fosta soție a miliardarului. Cei doi s-au cunoscut în București pe vremea când handbalista era parte a echipei Știința București.

Erika Braedt l-ar fi înșelat de mai multe ori pe fostul tenismen

Erika Braedt și Ion Țiriac s-au căsătorit în 1963, atunci când ea avea 19 ani și el 23. Cu alte cuvinte, cei doi sportivi și-au făcut timp între competiții să pună și de o nuntă. Țiriac era legitimat tenismen la clubul Dinamo, practica hochei pe gheața de la Știința și în aceeași perioadă se pregătea să participe și la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck.

Jean Maurer, fiul fostului prim-ministru al României, Ion Gheorghe Maurer, a declarat în urmă cu ceva timp că Erika Braedt avea obiceiul de a se combina cu diverși bărbați în timp ce era căsătorită. Povestea pare ușor plauzibilă deoarece căsnicia dintre handbalistă și tenismen a durat doar doi ani.

Ţiriac venea tot timpul la noi cu soţia sa. Erika Braedt, prima nevastă a lui Ţiriac, s-a combinat cu Sergiu Nicolaescu chiar la noi în casă, în timpul unor sărbători de iarnă, pare-mi-se în 1965. Sergiu, Ţiriac şi soţia sa, Erika, erau invitaţii tatălui meu.

Sergiu era un mare cuceritor, un curtenitor, un Don Juan, iar Erika se săturase de Ţiriac, era nemulţumită de el. Au avut chiar atunci o aventură, iar după aceea Erika şi Ţiriac au divorţat.

De atunci s-a instalat ranchiuna între Ţiriac şi Nicolaescu. Nicolaescu s-a cuplat cu soţia lui Ţiriac la mine în casă”, a dezvăluit Jean Maurer

Erika Braedt  a emigrat în Germania cu ajutorul lui Ion Țiriac, acolo unde deja erau stabiliți părinții ei. Aceasta s-a recăsătorit cu cu un afacerist local, iar împreună sunt înscriși la echipa Golf-Club Heilbronn-Hohenlohe. Handbalista este căpitanul echipei de femei +65 de ani.