Ion Țiriac trage un semnal de alarmă asupra pericolului care planează asupra României, în contextul evenimentelor din Zaporojie

Giosanu Catinca / 09.08.2022, 23:05
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă asupra pericolului care planează asupra României, în contextul evenimentelor din Zaporojie

Omul de afaceri Ion Țiriac a lansat un avertisment cu privire la războiul Rusiei cu Ucraina. Magnatul a spus, printre altele, ce ar face dacă ar fi ”împăratul Europei”. Fostul mare tenisman a adus în discuție și consecințele economice ale războiului. Cum ne afectează invazia Rusiei.

Avertismentul lui Ion Țiriac

După 167 de zile de război, situația din Ucraina este extrem de dificilă. În ultimele zile, trupele lui Vladimir Putin au bombardat intens zonele din sudul Ucrainei, unde se află centrala nucleară din Zaporojie. Mai multe persoane au fost rănite, iar unele au decedat în urma atacurilor lansate de trupele ruse.

„Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face!”

Ion Țiriac își dorește ca războiul din Ucraina să se încheie cât mai curând. Omul de afaceri a afirmat că ar pune imediat capăt războiului dacă i-ar sta în putere să facă acest lucru.

Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că, ferească Dumnezeu, să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic., conform gsp.ro.

”Ne e frică de centrala aia”

Miliardarul român a vorbit și despre consecințele sociale și economice ale războiului rus din Ucraina pentru Uniunea Europeană.

Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe … uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. – centrala de la Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede.”, a adăugat miliardarul.

”Războiul n-ar trebui să existe”

Fostul mare tenismen Ion Țiriac a vrut să ajungă la Wimbledon, dar s-a răzgândit din cauza deciziei pe care au luat-o organizatorii turneului în contextul războiului declarnșat de Vladimir Putin.

Am spus că nu pot să mă duc pentru că sunt absolut contra deciziei pe care au luat-o cu rușii și bielorușii. Ce au acești tineri cu războiul? Războiul n-ar trebui să existe, absolut, de acord din toate punctele de vedere. Da să îi elimini pe jucătorii ăștia…?!

Wimbledon a făcut întotdeauna ce a vrut. Nu a ținut cont de nimeni, e separat de toată lumea, nu îi interesează nimic. Asta au hotărât și asta au făcut. Culmea ridicolului e că a câștigat o rusoaică (nr. Elena Rybakina).”, a conchis omul român de afaceri.