Ionuț Radu, făcut praf în străinătate după gafa antologică din Bologna – Inter: „Harakiri! Catastrofă! Seară de coșmar”

Octavian Vasilescu / 28.04.2022, 06:58
Ionuț Radu, făcut praf în străinătate după gafa antologică din Bologna – Inter: „Harakiri! Catastrofă! Seară de coșmar”

Ionuț Radu (24 de ani) a comis o gafă colosală în meciul BolognaInter, scor 2-1. Românul a fost taxat dur în străinătate.

Bologna s-a impus la limită contra lui Inter într-o restanță din runda cu numărul 20 din Serie A. Nicola Sansone a marcat după ce Ionuț Radu a dat pe lângă minge în propriul careu și i-a permis jucătorului de la Bologna să rămână cu poarta goală. Presa din străinătate nu a trecut cu vederea această gafă.

Presa din străinătate l-a criticat pe Ionuț Radu

Iată ce au scris jurnaliștii din vestul Europei despre gafa lui Radu:

Gazzetta dello Sport: „Harakiri Inter: Radu oferă trei puncte pentru Bologna și AC Milan are o mână pe titlu. Finalul a fost dezastruos pentru Inter. Radu a dat pe lângă minge, în mod incredibil, iar Sansone a îndeplinit o formalitate. A fost practic un autogol al portarului”.

Football Italia: „Gafa lui Radu este un cadou uriaș pentru AC Milan”.

TUTTOmercatoWEB: „Inter, faultată de Ionuț Radu în cursa pentru Scudetto”.

BT Sport: „Catastrofă! O seară de coșmar pentru portarul de rezervă de la Inter, Ionuț Radu. Acest moment va decide lupta pentru titlu din Serie A?”.

Voetbalzone: „Inter a cedat pe terenul din Bologna din cauza unei gafe uriașe a portarului Ionuț Radu”.

AS: „Gafa lui Radu nu va fi uitată prea curând. A ratat pasa, iar Bologna a făcut 2-1. Milan are acum două puncte avans în Serie A, cu patru etape înainte de final”.

Jucătorii lui Inter, alături de Ionuț Radu

TUTTOmercatoWEB scrie că Radu a început să plângă la finalul partidei, în drumul spre vestiare.

Jucătorii lui Inter l-au consolat și au încercat să-i ridice moralul acestuia. Colegii Milan Skriniar, Stefan de Vrij, Federico Dimarco, Denzel Dumfries și portarul de rezervă Alex Cordaz l-au luat în brațe pe Ionuț Radu la finalul jocului.

Ce a spus antrenorul lui Inter

Inter a încasat o lovitură grea în cursa pentru titlu, dar antrenorul Simone Inzaghi i-a luat apărarea portarului român Ionuț Radu:

Acum nu mai suntem la mâna noastră în cursa pentru titlu, trebuie să recuperăm această diferență. Jucătorii trebuie să rămână cu capul sus, suntem obligați să mergem înainte.

Sunt de acord că eroarea lui Ionuț Radu ne-a costat azi, dar și la primul gol a fost o eroare de marcaj. Radu a apărat bine în Cupă și se antrenează la cel mai înalt nivel. Radu trebuie să se liniștească acum, e un portar excelent și are o carieră promițătoare în față, a spus Inzaghi, la finalul partidei.

Portarul Ionuț Radu a fost titularizat în acest joc după ce Samir Handanovic s-a accidentat la spate.

VIDEO Rezumatul meciului Bologna – Inter 2-1

Cum arată acum clasamentul din Serie A

AC Milan rămâne lider în Serie A, cu 74 de puncte. Inter ocupă locul 2, cu 72 de puncte.

În runda următoare, liderul AC Milan va primi vizita celor de la Fiorentina. Pentru Inter urmează o altă deplasare, pe terenul lui Udinese.