Ipoteză misterioasă despre Simona Halep. Enigma dimineții, lansată de o „voce” cu greutate

Robert Zanfir 21.11.2022, 06:11
Ipoteză misterioasă despre Simona Halep. Enigma dimineții, lansată de o „voce” cu greutate

Suspendată din tenis pentru dopaj, Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) trebuie să facă față diverselor scenarii. Românca se pregătește pentru procesul cu Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), care va avea loc la Sport Resolutions.

„Simona Halep a fost contaminată” prin intermediul hranei. „Simona Halep este victima unui sabotaj”. Sau „fostul lider mondial este în mijlocul unei conspirații”. Sau poate victima unei minți criminale. Dubla câștigătoare de Grand Slam a trebuit să suporte toate scenariile de mai sus, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Verdictul ofițerilor antidoping i-au pus pe „hold” cariera româncei, care riscă patru ani departe de tenis. Ar însemna finalul carierei celei considerate cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României.

Ipoteză misterioasă despre Simona Halep

Simona Halep va trebui să demonteze toate supozițiile mai sus amintite. Urmează să își demonstreze nevinovăția în fața ITIA, într-un proces care o poate reabilita sau îi poate compromite definitiv finalul carierei. Una dintre întrebările pe care va trebui să le demonteze fosta campioană de la Roland Garros și de la Wimbledon a fost înaintată de cunoscutul DJ Gojira.

Acesta l-a pus în dificultate pe jurnalistul Cătălin Oprișan, în cadrul podcastului „Aproximativ Discuții”: „Acum e prima dată când se întâmplă sau acum au prins-o? Altă întrebare! Acum am aflat noi sau au prins-o și altădată și n-am aflat noi?” este întrebarea care l-a provocat pe cunoscutul om de presă.

„Sunt 159 de controale până acum cu medic român. N-a fost prinsă niciodată. Punct! Astea cred că se fac publice, nu se ascund! Ai văzut ce a zis doamna de la ANAD: ‘Noi știam de o săptămână, dar nu puteam să fac eu publică treaba asta’.

Deci americanul te-a sunat și ți-a spus: ‘Vezi că tu ai o sportivă așa! Ca să nu spuneți că nu v-am anunțat, că poate vreți să o băgați în vreo competiție. Nu e treaba noastră. Noi v-am anunțat’. Nu prea se ascund astea. Că e scandalul cât casa pentru că e vorba de cașcaval: ‘Păi stai, mă, ăsteia i-ai dat premiu de două milioane și fata era așa? Păi ce am făcut?’.

Vii acum și spui: ‘Normal, n-ar trebui să i le ia și pe celelalte? (n.r. – titlurie). Păi nu, că nu a fost prinsă atunci. Nu i-l poți lua pe ăla din 1983 toamna”, a afirmat Oprișan în podcastul amintit.

David Popovici, împăcat cu chinurile controalelor antidoping

Unul dintre marii sportivi ai României ultimilor ani, David Popovici a provocat atenția ofițerilor anti-doping în urma rezultatelor fabuloase din acest an. Bucureșteanul a dezvăluit din chinurile pe care trebuie să le suporte periodic. Spune însă că sunt lucruri firești, pe care le acceptă ca atare.

„Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.

Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r- suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.

În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus Popovici, la podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele.