Iuliu Mureșan a fost prezentat oficial la Dinamo. Ce post va ocupa acesta în organigramă. “Dacă nu eram dorit de fani, nu veneam”

Ștefănescu Dragoș 07.07.2021, 16:00
Iuliu Mureșan a fost prezentat oficial la Dinamo. Ce post va ocupa acesta în organigramă. “Dacă nu eram dorit de fani, nu veneam”

Dinamo trece printr-o perioadă neagră de câțiva ani. După ce sezonul trecut s-a zbătut în subsolul play-out-ului, clubul din ”Ștefan cel Mare” are mari dificultăți financiare. Ca o ultimă soluție de salvare de la faliment Dinamo a recurs la varianta insolvenței. Conducerea dinamovistă speră că prin această decizie să poată reorganiza clubul și să scape de datoriile acumulate. Iuliu Mureșan a fost prezentat oficial la Dinamo. Ce post va ocupa acesta în organigramă. “Dacă nu eram dorit de fani, nu veneam”.

Iuliu Mureșan a fost prezentat oficial la Dinamo. Ce post va ocupa acesta în organigramă. “Dacă nu eram dorit de fani, nu veneam”

Dupa șapte ani de la prima intrare în insolvență a clubului hotărâtă la acea vreme de Ionuț Negoiță, Dinamo s-a văzut nevoită să recurgă la aceeași soluție pentru a se salva. Astfel suporterii din asociația ”Doar Dinamo București”care au strâns datorii foarte mari nu au avut altă soluție viabilă decât cea a insolvenței. Ei încearcă astfel reorganizarea clubului pentru a diminua din datoriile cumulate.

Dacă acest plan nu reușește clubul se îndreaptă spre un faliment inevitabil. Această variantă este una artificială, dar este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor acumulate. Cei mai afectați de aceste măsuri vor fi jucătorii. Aceștia nu au contracte de muncă ci contracte de activitate sportivă.

La Dinamo insolvența va avea un dublu rol. Unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare. Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor susține că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar.

După cum se știe, la Dinamo există jucători cu salarii foarte mari (Fabbrini are 18.000 de euro lunar, Nemec are 15.000 de euro). Clubul nu le poate micșora unilateral salariile. În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie. Clubul va putea însă să rupă unele contracte. Antrenorul dinamovist Dusan Uhrin declara acum ceva timp că nu a fost plătit deloc de când a revenit pe banca lui Dinamo.

Dinamo și-a prezentat noul administrator special

O primă mutare făcută de dinamoviști în organigrama clubului este numirea în funcția de administrator special a lui Iuliu Mureșan. În cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia numirii lui Iuliu Mureșan, acesta a dat câteva declarații. Mureșan a dorit să-și prezinte propria viziune asupra situației în care se află Dinamo. Noul administrator al lui Dinamo este încrezător în șansele pe care le are să salveze clubul din ”Ștefan cel Mare”. De asemenea Mureșan și-a arătat dorința de a face transferuri la echipă în ciuda dificultăților financiare.

Din păcate, din cauza unor datorii, unor greşeli şi unor multiple schimbări, s-a ajuns a apela la insolvenţă, ca o protecţie împotriva problemelor de ordin financiar.

Din data de 5 iulie sunt prezent la Dinamo şi am început să evaluăm situaţia, să luăm problemele din mers. Sunt foarte multe probleme. Mă aşteptam să fie multe, dar nu chiar aşa şi de asemenea dimensiuni.

Voi mai vorbi şi mâine şi sunt sigur că vom ajunge la o concluzie pozitivă şi vom pune echipa pe drumul normal.
Am avut discuţii serioase cu jucătorii care sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor. Voi mai vorbi şi mâine şi sunt sigur că vom ajunge la o concluzie pozitivă şi vom pune echipe pe drumul normal.

Sunt lucruri foarte urgente pe care trebuie să le rezolvăm. Am încredere că vom scoate clubul din insolvenţă. Sper s-o facem mai repede decât termenul prevăzut de lege.

Va trebuie să organizăm clubul, să evaluăm lotul, să vedem cine vrea să plece, ce oferte sunt. Mai e şi problema legată de restricţia la transferuri, care ne încurcă. Dar sperăm ca azi sau mâine să primim o veste bună şi să putem face transferuri. Dinamo e un club atractiv, am fost căutat deja de jucători şi de impresari. Sunt jucători interesaţi să vină la Dinamo. CFR ar putea să ne ajute. Am avut ceva discuţii. Dacă se ridică restricţia, vom aduce jucători. Poate de la CFR Cluj, poate de la Astra. Vom aduce jucători care să ne ajute”, a declarat Iuliu Mureşan la conferinţa de presă.