Iuliu Mureșan recunoaște negocierile cu un antrenor italian. “S-au vehiculat multe nume de antrenori liberi”

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.07.2021, 15:00
Iuliu Mureșan recunoaște negocierile cu un antrenor italian. “S-au vehiculat multe nume de antrenori liberi”

Iuliu Mureșan recunoaște negocierile cu un antrenor italian. Dusan Uhrin este istorie pentru Dinamo. Antrenorul ceh a decis să se despartă de clubul din Ștefan cel Mare din cauza problemelor financiare majore cu acesta se confruntă.

Am decis să plec. I-am anunțat astăzi pe jucători decizia mea”, a fost declarația oferită de antrenorul de 53 de ani pentru doardinamo.ro.

Astfel, al doilea mandat al cehului pe banca lui Dinamo se încheie după numai trei luni. El va rămâne însă întotdeauna în memoria suporterilor dinamoviști drept omul care a salvat echipa de la retrogradare într-o situație disperată.

Iuliu Mureșan recunoaște negocierile cu un antrenor italian. “S-au vehiculat multe nume de antrenori liberi”

Noua conducere a lui Dinamo s-a mișcat destul de rapid după anunțul făcut de Uhrin. Iuliu Mureșan a dezvăluit că îl dorește pe italianul Dario Bonetti pe banca echipei sale și că sunt șanse mari ca această mutare să devină oficială în următoarele zile.

Dușan a plecat cu tot stafful, era o situația previzibilă. Ne așteptam să se ajungă aici. S-au vehiculat multe nume de antrenori români liberi de contract. Dar eu m-aș opri asupra unui tehnician italian care a făcut performanță la Dinamo, Dario Bonetti. El se află și într-o relație bună cu DDB-ul, iar acum avem nevoie de un tot unitar la club.

Sperăm să rezolvăm totul în următoarele zile și să dăm drumul la treabă, pentru că începe campionatul”, a spus președintele lui Dinamo potrivit Digi Sport.

Dario Bonetti a reușit performanțe de senzație în precedentele mandate la Dinamo

Dario Bonetti este extrem de apreciat de fanii lui Dinamo. El a mai pregătit echipa din Ștefan cel Mare în două rânduri, prima dată între iunie și octombrie 2009, iar cea de-a doua experiență a fost în intervalul aprilie-noiembrie 2012. Deși experiențele sale pe banca clubului alb-roșu au fost destul de scurte, ele au fost marcate de performanțe notabile.

În 2009 Dario Bonetti a fost artizanul „minunii de la Liberec”. Atunci, Dinamo a reușit să se califice în grupele Europa League la loviturile de departajare în fața slovacilor de la Slovan. Alb-roșii pierduseră meciul tur de la București cu 3-0 la masa verde, după ce suporterii au intrat pe teren pe finalul meciului, la scorul de 2-0 pentru slovaci. În retur însă, Dinamo a produs marea minune. A condus cu 3-0 după 90 de minute și s-a impus la loviturile de departajare. Și a devenit astfel prima echipă din Europa, și singura până în ziua de astăzi, care a reușit să obțină calificarea în deplasare după ce a pierdut manșa tur pe teren propriu cu 0-3.

De asemenea, în al doilea mandat la Dinamo, Bonetti a reușit o performanță notabilă. El câștigat Cupa României în 2012 după o finală contra Rapidului pe Arena Națională. Ulterior, Dinamo a câștigat și Supercupa României după o victorie la loviturile de departajare în fața campioanei de la acea vreme, CFR Cluj. De altfel, acelea au fost ultimele trofee majore cucerite de Dinamo. „Câinii” au mai câștigat Cupa Ligii în 2017, competiție care a fost ulterior desființată. Singura problemă a lui Dario Bonetti ar fi că nu a mai antrenat nicio echipă de 5 ani. În august 2016 el s-a despărțit de ASA Târgu-Mureș după numai trei meciuri. Italianul are însă o relație excelentă cu fanii lui Dinamo. El chiar a fost în ultimele luni consultant al DDB pe probleme sportive.