Jurnaliștii sar la gâtul lui Gerrard după schimbarea lui Ianis Hagi. Românul, adulat în Scoția

Marian Cărăvan 18.01.2021, 15:14
Jurnaliștii sar la gâtul lui Gerrard după schimbarea lui Ianis Hagi. Românul, adulat în Scoția

Ianis Hagi are presa de partea sa în Scoția. Internaționalul român este apreciat pentru evoluțiile sale din ultima vreme. La fel s-a întâmplat și după meciul cu Motherwell, chiar dacă Steven Gerrard l-a scos pe Ianis de pe teren în minutul 54.

Ianis Hagi, apreciat de presa din Scoția

Cu toate că Rangers a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, Ianis Hagi a primit aprecieri din partea presei scoțiene. Titular la Rangers în remiza cu Motherwell (scor 1-1), internaționalul român a fost considerat unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. A fost notat cu 7 după prestația din meciul cu Motherwell, în care a fost înlocuit cu Cedric Itten, în minutul 54. Prin această înlocuire, Steven Gerrard a vrut să transmită un mesaj jucătorilor, nemulțumit de prestația de până atunci a echipei. Managerul liderului l-a dat pe Ianis drept exexmplu negativ. Rangers s-a chinuit mult cu ultima clasată din Scoția.

A trebuit să intru puțin în ei la pauză și cred că ne-am descurcat chiar bine în a doua repriză. Cei 3 jucători din atac pe care ne bazăm să creeze ocazii, să șuteze la poartă, să aducă magia în joc nu au fost în meci în prima repriză.

A trebuit să fac o schimbare după prima parte (n.r. – referitor la înlocuirea lui Ianis Hagi) ca să transmit un mesaj jucătorilor”, a spus Steven Gerrard.

Ianis Hagi a avut însă presa de partea sa.

Ianis Hagi a fost, probabil, cel mai bun jucător în prima repriză și schimbarea lui în startul reprizei secunde a fost una surprinzătoare.

O nouă evoluție bună din partea românului care a încasat însă și un cartonaș galben”, au scris cei de la glasgowlive.co.uk.

Trei goluri și opt pase decisive a reușit Ianis Hagi în cele 20 de meciuri bifate în acest sezon de Scottish Premiership.

Rangers e lider detașat în Scoția, cu 66 de puncte din 24 de meciuri. O secondează marea rivală, Celtic, cu 45 de puncte din 21 de meciuri.

Ianis Hagi este apreciat de presa din Scotia
Ianis Hagi este apreciat de presa din Scotia

Ianis Hagi, cel mai periculos pasator din Scoția

Ianis Hagi este, în acest sezon, cel mai periculos pasator din campionatul Scoției.

Conform Modern Fitba – site de statistică și analiză avansată pentru fotbalul scoțian – internaționalul Ianis Hagi este pe primul loc în Scoția în clasamentul jucătorilor care creează cele mai multe acțiuni periculoase! Și nu doar atât!

Ianis Hagi are cel mai mare coeficient al assisturilor (n.r. – pase de gol) din acțiune raportate la 90 de minute: 0,46. Pe deasupra, e primul și în topul pentru „expected assists” (n.r. – probabilitatea ca o pasă să devină assist) din acțiune, cu un coeficient de 0,27. Ianis este primul și într-un grafic al situațiilor periculoase create din acțiune, cu 0,3 la fiecare 90 de minute jucate.

În alcătuirea primelor două topuri, au fost luați în calcul jucătorii care au bifat cel puțin 900 de minute, iar pentru a treia ierarhie cei care au jucat cel puțin 1000 de minute în acest sezon.

Născut la data de 22 octombrie 1998, Ianis Hagi are o cotă de piață de șase milioane de euro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe