Justiția îl bagă din nou în corzi pe Dumitru Dragomir. Emoții pentru fostul șef al LPF

Giosanu Catinca / 09.02.2022, 18:23
Justiția îl bagă din nou în corzi pe Dumitru Dragomir. Emoții pentru fostul șef al LPF

Dumitru Dragomir (75 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, are motive reale de îngrijorare. Dosarul în care este anchetat pentru mită şi spălare de bani în legătură cu vinderea drepturilor TV ale Ligii 1 a fost trimis la Parchet.

Dumitru Dragomir, noi emoții din cauza Curții de Apel

Dumitru Dragomir are din nou probleme cu legea. Ex-oficialul a ajuns fără să vrea în vizorul procurorilor. Curtea de Apel București a admis cererea făcută de ANAF și a trimis dosarul drepturilor TV către Parchet.

Dosarul în care este anchetat fostul președinte al LPF va fi rejudecat de la zero. Magistrații au hotărât că el trebuia judecat pe fond la Curtea de Apel și nu la Tribunalul București, acolo unde Dumitru Dragomir și fostul administrator al firmei RCS&RDS, Ioan Bendei, au fost condamnați la patru ani de închisoare.

Decizia luată de Curtea de Apel București

Dosarul se reia de la zero pentru că Bogdan Dragomir, parte în dosar, era avocat la data săvârșirii faptelor, iar competența de judecare în primă instanță aparținea CAB. Bogdan Dragomir, cercetat în același dosar pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, a fost achitat de Tribunalul București.

Curtea de Apel București a admis plângerea ANAF si va trimite dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Încheierea F/CP din 9.II.2022 – În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva ordonanței nr. 5866/P/2013 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data de 12.11.2018.

Desfiinţează ordonanța nr. 5866/P/2013 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data de 12.11.2018 si trimite cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 09.02.2022.”, este decizia luată de Curtea de Apel București.

De ce este acuzat fostul președinte al LPF

Procurorii susţin că Dumitru Dragomir a pretins, în perioada 2009-2011, suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3,1 milioane de euro.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost sprijinit, la vremea respectivă, de Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi firma Bodu SRL.

Conform magistraților, banii au fost disimulați în diferite plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat pe 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms. În schimb, Dumitru Dragomir ar fi facilitat, în 2008, câștigarea contractului pentru drepturi TV ale Ligii 1 de către RCS&RDS.