„Kylian Mbappe, ești mort!”. Amenințare publică fără precedent pentru atacantul celor de la PSG

Bădulescu Silvian / 11.01.2022, 11:27
„Kylian Mbappe, ești mort!”. Amenințare publică fără precedent pentru atacantul celor de la PSG

Kylian Mbappe este în centrul unui scandal în Franța. Acestuia i-a fost vandalizat un mural făcut de către sponsorul său, Nike.

„Mbappe, ești mort!”

Le Parisien, cotidianul francez, a publicat un articol prin care a menționat faptul că muralul starului de la Paris Saint-Germain a fost vandalizat. Localizat în Bondy, pe acesta a apărut un mesaj de amenințare: „Mbappe, ești mort!”.

Muralul reprezintă un desen realizat de cei de la Nike cu ocazia împlinirii vârstei de 21 de ani pentru Mbappe, în care apare el, reprezentat în copilărie, dormind cu capul pe o minge și visând să ajungă un jucător la naționala Franței. De asemenea, are și un mesaj sugestiv: „Iubește visele și ele te vor iubi”.

Pe lângă această amenințare la adresa fotbalistului, au existat mesaje similare și pentry Sylvine Thomassin, candidat la primăria orașului. Jucătorul francez a participat la mai multe evenimente organizate de către Thomassin, cei doi având o relație apropiată, fiind prieteni de familie.

Aceste metode, pe lângă faptul că sunt mediocre, reprezintă un atac la democrație. Acest mural este un simbol, un strigăt să crezi în visele tale și să încercă să ți le îndeplinești. Mesajul speranței a fost distrus” a declarat Sylvine Thomassin.

Muralul lui Mbappe din Bondy

„Nu a stabilit încă dacă va pleca sau dacă va rămâne”

În jurul atacantului se speculează și despre iminenta sa plecare de la Paris. Totuși, dubla din UEFA Champions League, contra celor de la Real Madrid, ar putea să fie hotărâtoare în ceea ce privește viitorul acestuia.

Atacantul francez visează să câștige „Urecheata” cu Paris Saint-Germain. A fost aproape în 2020, dar atunci a pierdut finala în fața celor de la Bayern Munchen.

Dubla confruntare contra lui Real Madrid va avea o importanță deosebită pentru decizia sa, el sperând să obțină calificarea și să își atingă obiectivul – câștigarea Ligii Campionilor. Un lucriu este clar, iar PSG trebuie să înțeleagă că, dacă Mbappe va decide să rămână la Paris, noua înțelegere va fi una scurtă. Nu a stabilit încă dacă va pleca sau dacă va rămâne, dar este clar că nu va mai semna un contract pe cinci ani” scrie sursa citată, Le Parisien.

De asemenea, aceeași sursă precizează că Mbappe „se consideră un lider al lui PSG, în ciuda sosirii lui Messi la echipă”, iar decizia sa privind rămânerea sau plecarea de la PSG nu are nicio legătură cu antrenorul.

Nu contează nici măcar dacă vine Zidane, cel pe care îl adoră din copilărie. Dacă va prelungi, o va face pentru că este decizia lui și nu se va lăsa influențat de factori externi” notează AS.

Recent, acesta a marcat golul 150 pentru PSG, devenind al treilea cel mai bun marcator din istoria echipei, în spatele lui Edinson Cavani și a lui Zlatan Ibrahimovic. De asemenea, el a punctat și golul 200 în carieră, pentru AS Monaco, PSG și naționala Franței.