Kyros Vassaras ia măsuri în urma greșelilor repetate din Liga 1. “Nu vrem să mai permitem!” Ce spune despre implementarea sistemului VAR

Moldoveanu Camelia 14.03.2022, 19:02
Kyros Vassaras ia măsuri în urma greșelilor repetate din Liga 1. “Nu vrem să mai permitem!” Ce spune despre implementarea sistemului VAR

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a anunțat noile măsuri pe care dorește să le ia în Liga 1.  Acesta a vorbit despre implementarea sistemului VAR, dar și despre meciurile arbitrate de către arbitri noi, din Liga 2.

Vassaras are o țintă clară: „Să protejăm imaginea arbitrilor”

Într-o conferință de presă, Kyros Vassaras a vorbit despre schimbările pe care dorește facă în Liga 1. Acesta a anunțat când jucătorii o să fie sancționați mai dur, dar a pus, în special, accentul pe „imaginea arbitrului”:

„Am stabilit obiective clare pentru arbitri. Prima sarcină este protejarea siguranţei jucătorilor. Vrem să le reamintim jucătorilor că nu trebuie să îşi asume riscuri care pot pune în pericol adversarul. Preferăm o decizie finală corectă. Poate că într-un meci decizia arbitrului nu a fost corectă, dar decizia finală a fost corectă şi asta este important.

Nu vrem să permitem tacklinguri dure, întrări directe la adversar, care pot pune siguranţa în pericol.

A două ţintă este să protejăm imaginea arbitrilor. Şi aceste direcţii pe care arbitrii le primesc este să nu tolereze protestele jucătorilor sau oficialilor echipelor.

A treia sarcină este să protejăm imaginea fotbalului românesc. Arbitrii primesc instrucţiuni să sancţioneze simulările. Simulările nu au ce căuta în fotbal. În situaţiile clare, există un singur scop: să păcălească arbitrul, adversarul şi în final fotbalul.

Arbitrii trebuie să fie şi vor fi mult mai stricţi cu tragerile de timp.

Dacă opreşti pe cineva, dar nu ai şansa să joci mingea, este fault.

Nu-mi place atunci când jucătorii îi ating pe arbitri”.

Liga 1 mai are de așteptat. Sistemul VAR este „în implementare”

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a atins și subiectul VAR, însă fără să ofere prea multe detalii. În schimb, a insistat pe subiectul arbitrilor noi, veniți din Liga 2. Cu alte cuvinte, o să mai dureze până când greșelile de arbitraj o să scadă semnificativ.

Avem o unealtă importantă în mâinile noastre, exersăm în fiecare zi, suntem în grafic şi vom reuşi să implementăm cu succesul sistemul VAR.

Îmi asum riscuri şi le dau meciuri unor arbitri noi, din Liga 2, în multe partide. Suntem una dintre ţările care folosim categoria ”Open”. Ce înseamnă acest lucru? Primeşti legitimaţia de Liga 1, atunci când eşti acceptat, respectat şi atunci când ai meciuri arbitrate în prima ligă, chiar dacă eşti un arbitru din Liga 2.

Nu este posibil să eliminăm greşelile de tot, dar obiectivul nostru este să le reducem”, a mai spus Kyros Vassaras despre arbitrajul din Liga 1.

Urmăriți Playsport.ro și pe