L-am „pierdut” pe Cosmin Olăroiu. Șansele ca „Oli” să preia naționala României sunt din ce în ce mai mici

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.10.2021, 12:57
L-am „pierdut” pe Cosmin Olăroiu. Șansele ca „Oli” să preia naționala României sunt din ce în ce mai mici

Cosmin Olăroiu a fost una dintre variantele vehiculate pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi pe banca echipei naționale a României, în cazul în care acesta nu va fi convins să revină asupra deciziei anunțate după meciul cu Armenia.

La acea conferință de presă, Rădoi chiar l-a indicat pe fostul său antrenor drept cea mai bună soluție pentru înlocuirea lui. Iar zvonurile din ultima perioadă îl dădeau pe fostul antrenor de la FC Național sau FCSB ca fiind pe lista scurtă a celor de la FRF, alături de Ladislau Boloni și Victor Pițurcă.

Cosmin Olăroiu este aproape de a reveni în zona Golfului Persic

Doar că planurile oficialilor Federației ar putea fi date peste cap. Cosmin Olăroiu este într-adevăr foarte aproape de revenirea în antrenorat după despărțirea cu scandal de chinezii de la Jiangsu Sunning.

Doar că el nu ar urma să preia naționala României, ci o altă echipă din zona Golfului, acolo unde este extrem de apreciat după experiențele de la Al Hilal, Al Ain, Al Ahly sau Al Sadd.

Potrivit celor de la UAE Kick, Olăroiu se află în negocieri cu Al Sharjah din Emiratele Arabe Unite, echipă care este în prezent pe locul 5 în campionat. El ar urma să îl înlocuiască acolo pe Abdulaziz Al Yassi.

Oli a fost propus de Rădoi la națională

FRF trebuie să caute selecționer din noiembrie. Indiferent de rezultate, eu nu voi mai continua. E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Contractul nu poate fi prelungit fără voia mea, iar Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau de această decizie.

Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu, dar cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva. Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc. Eu mi-aș dat nota 5, că am trecut clasa. Nu am rămas repetent!”, a spus selecționerul după meciul cu Armenia de pe stadionul Steaua.

Cosmin Olăroiu este considerat și de un alt fost jucător al său drept varianta ideală pentru națională

De asemenea, Cosmin Olăroiu a fost cerut la prima reprezentativă și de un alt jucător al său de la echipa „eurofantastică” a FCSB-ului. Sorin Ghionea a spus că fostul său antrenor ar fi cel mai potrivit pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi, în cazul în care acesta nu va reveni asupra deciziei.

Deocamdată echipa națională are selecționer și mai are două meciuri extrem de grele. Cosmin Olăroiu este unul dintre antrenorii extraordinari cu care eu am lucrat și de la care am încercat să iau cât am putut de mult. Și chiar am avut ce vedea la el în perioada în care a fost la Steaua (n.r. FCSB).

Dacă ar fi ca România să rămână fără selecționer, consider că am avea nevoie de Olăroiu. Ne trebuie antrenori cu valoare, care să pună suflet pentru echipă și Cosmin este un om în care eu am încredere. La fel de bine îl cunosc și pe Mirel și știu că împreună cu staff-ul său vor face lucruri foarte bune!”, a spus recent Ghionea potrivit Realitatea Sportivă.

Ce a ajuns să facă în prezent Cosmin Olăroiu, la aproape un an de când n-a mai antrenat