„La antrenamente Hagi era orb! Era dur, foarte dur!”. Metodele „Regelui”, descrise de o fostă vedetă a Viitorului

Marian Cărăvan 04.01.2021, 11:16
„La antrenamente Hagi era orb! Era dur, foarte dur!”. Metodele „Regelui”, descrise de o fostă vedetă a Viitorului

Unul dintre fotbaliștii care au trecut pe la Viitorul Constanța a descris metodele de pregătire ale lui Gheorghe Hagi. Cum este prezentat „Regele” de unul dintre foștii săi elevi.

Cum se purta „Regele” Gheorghe Hagi la antrenamentele propriei echipe

Gheorghe Hagi a creat „fabrica de campioni” Viitorul Constanța, alături de care a cucerit titlul național în 2017, aducând în vitrina cu trofee și Cupa, dar și Supercupa României. Cum este descris Gheorghe Hagi de unul dintre fotbaliștii care au lucrat sub comanda „Regelui”. Eric de Oliveira, brazilianul cu o experiență bogată în Liga 1, a evoluat în două rânduri la Viitorul Constanța, și l-a avut ca antrenor chiar pe marele Gheorghe Hagi. Fotbalistul străin cu peste 65 de goluri marcate în Liga 1 descrie metodele „Regelui”.

„Omul e focusat doar pe fotbal. Pe mine m-a uimit că ce zicea se întâmpla! Pe teren zicea că dacă închidem undeva sau pasăm cumva câștigăm! Și-așa era. La antrenamente omul era orb. Se făcea doar ce voia el și ce credea el. Era dur, foarte dur.

Dar în afara fotbalului era un altfel de om. Jucătorilor le era rușine să-l cheme pe Hagi să stea cu el la o cafea să vorbească de fotbal. Într-o zi am făcut eu pasul ăsta: ‘Mister, vreau să mă înveți. Ești cel mai bun din istoria României’”, a spus Eric de Oliveira, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Eric de Oliveira a plecat de la Viitorul Constanta. Metodele „Regelui”, descrise de o fosta vedeta a Viitorului
Eric de Oliveira a plecat de la Viitorul Constanta. Metodele „Regelui”, descrise de o fosta vedeta a Viitorului

Gheorghe Hagi s-a supărat pe Eric de Oliveira și nu l-a luat în cantonament

După experiența de la Viitorul Constanța, Eric de Oliveira joacă acum la o altă grupare din prima ligă, FC Voluntari. Brazilianul în vârstă de 35 de ani povestește în ce relații a fost cu Gheorghe Hagi și cum s-a produs despărțirea. La un moment dat, „Regele” a fost doarte supărat pe Eric de Oliveira, încât nu l-a luat în cantonament.

„Hagi aștepta de la mine să fiu mereu fizic bine. Când m-am întors din Qatar m-a dorit, a zis că are nevoie de mine. Am stat pe bancă foarte mult timp, dar tot timpul când intram îmi făceam treaba. După alte șase luni totul s-a dereglat în relația dintre noi și-am plecat.

N-am plecat certat cu Hagi, poate Hagi certat cu mine. Mereu vorbea de kilograme, că nu m-am ținut de promisiune. Asta a fost!”, a mai povestit Eric de Oliveira.

În sezonul trecut, Eric de Oliveira a marcat cinci goluri în primele cinci etape ale Ligii 1. După care ceva pare să se fi întâmplat. Eric era anunțat fie accidentat, fie intrat la cură de slăbire. Să nu-i mai fi oferit Gheorghe Hagi nicio șansă?

A ajuns în scurt timp la FC Voluntari, echipă care îi oferă un salariu de 7.000 de euro pe lună celui mai prolific fotbalist străin din Liga 1.

Născut la data de 5 decembrie 1985, la Nova Iguaçu (Brazilia), Eric de Oliveira are o cotă de piață de 250.000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe