Ladislau Boloni, dezvăluiri în presa maghiară. Ce a spus antrenorul despre ofertele pe care le are

Dragos Stefanescu 04.01.2022, 15:30
Ladislau Boloni, dezvăluiri în presa maghiară. Ce a spus antrenorul despre ofertele pe care le are

Noul an a început, iar naționala de fotbal a României încă nu are selecționer. Conducătorii FRF sunt în toiul căutărilor după refuzul lui Dan Petrescu. Ladislau Boloni este unul dintre candidații postului de selecționer. Tehnicianul a făcut câteva dezvăluiri în presa maghiară după discuțiile cu oficialii FRF.

Ladislau Boloni ar putea reveni la naționala României

Telenovela numirii noului selecționer la echipa națională de fotbal a României continuă și la început de an 2022.

După ce au fost refuzați pe rând de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, conducătorii FRF au întocmit o nouă listă de antrenori.

Adrian Mutu, Edi Iordănescu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni sunt tehnicienii care se află în acest moment în cursa pentru naționala României.

În ciuda faptului că toate vocile din fotbalul românesc îl dădea pe Adrian Mutu ca favorit clar, varianta Ladislau Boloni a prins contur tot mai mult. Stoichiță și Burleanu au fost la Nisa înainte de sărbători pentru o primă rundă de discuții cu Boloni. Tehnicianul avea însă unele tatonări cu echipele AS Monaco și Club Brugge.

Ladislau Boloni, dezvăluiri în presa maghiară

După ce AS Monaco și Club Brugge și-au găsit antrenori, Ladislau Boloni pare tentat de oferta celor de la FRF. Tehnicianul a mai antrenat naționala României în perioada iulie 2000 – iunie 2001. Recent, el a vorbit în presa din Ungaria despre ofertele pe care le are din Europa

Ar fi o greșeală să pun carul înaintea boilor. Să lăsăm lucrurile așa, să vorbim când va fi momentul potrivit.

O parte din sarcina presei este să speculeze, dar pe mine mă interesează doar faptele”, a spus Boloni, pentru nemzetisport.hu.

Boloni, un antrenor cu CV impresionant

Ladislau Boloni este unul dintre cei mai valoroși și experimentați antrenori români. El a antrenat de patru ori în Franța. Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), AS Monaco (iulie-octombrie 2011) și Lens (ianuarie-mai 2011) sunt echipele din Hexagon pregătite de Boloni.

Pe Nancy a reușit să o promoveze în Ligue 1. Boloni a reușit cu Rennes cea mai bună performanță din istoria clubului, locul 4 în Ligue 1. Experiența de AS Monaco a fost însă un eșec total. Boloni a lăsat echipa pe locul 19 din 20, în momentul demiterii. De asemenea, el nu a obținut rezultate foarte bune nici la Lens. Adus în retur pentru a salva echipa de la retrogradare, Boloni nu a reușit acest lucru și echipa a căzut în eșalonul secund .

Ladislau Boloni a antrenat cu mare succes Sporting Lisabona în perioada 2001 – 2003. Sub comanda lui Boloni, Sporting a cucerit titlul, Cupa și Suercupa Portugaliei. Boloni este antrenorul care l-a promovat pe Cristiano Ronaldo la prima echipă a lui Sporting. Boloni le-a mai pregătit pe Al Jazira, Standard Liege, Al Wahda, PAOK, Al Khor, Ittihad, Antwerp și Gent.

Urmăriți Playsport.ro și pe