De ce e binevenită aducerea lui Boloni la echipa națională. Argumentele au fost prezentate în direct, la TV

Dragos Stefanescu 07.01.2022, 10:00
De ce e binevenită aducerea lui Boloni la echipa națională. Argumentele au fost prezentate în direct, la TV

Naționala de fotbal a României încă nu are selecționer, iar conducătorii FRF sunt în toiul căutărilor.  Ladislau Boloni este unul dintre antrenorii cu mari șanse de a ajunge pe banca naționalei. Argumentele lui Boloni pentru postul de selecționer au fost prezentate de fostul mare portar Helmut Duckadam.

Helmut Duckadam a prezentat argumentele lui Boloni pentru postul de selecționer

Telenovela numirii noului selecționer la echipa națională de fotbal a României continuă și la început de an 2022. După ce au fost refuzați pe rând de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, conducătorii FRF au întocmit o nouă listă de antrenori. Adrian Mutu, Edi Iordănescu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni sunt tehnicienii care se află în acest moment în cursa pentru naționala României.

Helmut Duckadam susține instalarea lui Ladislau Boloni pe banca tehnică a naționalei. Fostul mare portar consideră că experiența și disciplina sunt principalele atuuri ale lui Boloni.

Eu spun că nu e un tip dificil, dar e foarte riguros. Cred ca în momentul acesta, venirea lui Boloni la echipa naţională ar fi un mare plus pentru fotbalul românesc.

România are nevoie de un antrenor cu experienţă. Indiferent cine vine, îi va fi greu”, a spus Helmut Duckadam, potrivit AS.ro

Condițiile lui Ladislau Boloni

În ciuda faptului că toate vocile din fotbalul românesc îl dădea pe Adrian Mutu ca favorit clar, varianta Ladislau Boloni a prins contur tot mai mult. După ce Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost la Nisa pentru o primă rundă de discuții cu Boloni, acesta a venit în țară pentru a pune la punct ultimele detalii.

Ladislau Boloni a pus câteva condiții clare pentru a aprelua naționala României. Tehnicianul dorește un contract pe 4 ani, pentru a avea la dispoziţie două campanii de calificare. Se pare că pretențiile salariale ale lui Boloni se încadrează în plafonul salarial stabilit de FRF, adică nu mai mult de 25.000 de euro pe lună.

La sosirea în România, Ladislau Boloni a evitat să vorbească despre negocierile cu FRF. Tehnicianul s-a limitat la a face doar câteva urări pentru noul an.

Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus ceva cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă”, a declarat Ladislau Boloni.

Boloni, un antrenor cu CV impresionant

Ladislau Boloni este unul dintre cei mai valoroși și experimentați antrenori români. El a antrenat de patru ori în Franța. Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), AS Monaco (iulie-octombrie 2011) și Lens (ianuarie-mai 2011) sunt echipele din Hexagon pregătite de Boloni.

Pe Nancy a reușit să o promoveze în Ligue 1. Boloni a reușit cu Rennes cea mai bună performanță din istoria clubului, locul 4 în Ligue 1. Experiența de AS Monaco a fost însă un eșec total. Boloni a lăsat echipa pe locul 19 din 20, în momentul demiterii. De asemenea, el nu a obținut rezultate foarte bune nici la Lens. Adus în retur pentru a salva echipa de la retrogradare, Boloni nu a reușit acest lucru și echipa a căzut în eșalonul secund .

Ladislau Boloni a antrenat cu mare succes Sporting Lisabona în perioada 2001 – 2003. Sub comanda lui Boloni, Sporting a cucerit titlul, Cupa și Suercupa Portugaliei. Boloni este antrenorul care l-a promovat pe Cristiano Ronaldo la prima echipă a lui Sporting. Boloni le-a mai pregătit pe Al Jazira, Standard Liege, Al Wahda, PAOK, Al Khor, Ittihad, Antwerp și Gent.

Urmăriți Playsport.ro și pe