Lampard a fost demis azi de Abramovic! Un neamț e gata să-i ia locul la Chelsea!

Mihai Cheles 25.01.2021, 14:43
Lampard a fost demis azi de Abramovic! Un neamț e gata să-i ia locul la Chelsea!

Antrenorul lui Chelsea, Frank Lampard, a fost demis azi de Roman Abramovic! Favorit să-l înlocuiască pe legendarul jucător al lui Chelsea este un neamț, rămas liber de contract.

Clubul din Londra a emis, azi, un comunicat prin care se anunță despărțirea amiabilă de antrenorul Frank Lampard (42 de ani). Anunțul s-a propagat rapid pe rețelele de socializare, iar primul nume pentru înlocuirea englezului a fost rostit.

Lampard a fost demis azi de Abramovic! Un neamț e gata să-i ia locul la Chelsea!

Frank Lampard a fost instalat ca antrenor al lui Chelsea pe 4 iulie 2019. A bifat 84 de partide, având un bilanț de 44 de victorii, 15 egaluri și 25 de înfrângeri. Golaveraj: 171-116.

În Premier League, Chelsea este pe locul nouă, cu 29 de puncte, prea puțin pentru magnatul rus Roman Abramovic. Acesta a simțit că sezonul mai poate fi salvat doar cu un șoc la echipă. Șocul a fost produs exact la jumătatea sezonului din Anglia.

După 19 etape, Chelsea are de recuperat nouă puncte față de ocupantele locurilor 2 și 3, Manchester City și Leicester, și 11 față de liderul Manchester United. În teorie, s-au mai văzut asemenea surmontări de diferențe. În practică, rămâne de văzut.

Aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru club, nu în ultimul rând pentru că am o relație personală excelentă cu Frank și am cel mai mare respect pentru el. Este un om cu o mare integritate și are cea mai înaltă etică a muncii. Cu toate acestea, în circumstanțele actuale, credem că este mai bine să schimbăm managerul, a declarat Roman Abramovic.

Lampard a fost demis azi de Abramovic! Un neamț e gata să-i ia locul la Chelsea!

Un antrenor neamț, favorit să-l înlocuiască pe Frank Lampard

În acest sezon, Chelsea a putut să efectueze din nou transferuri de jucători, după două „ferestre” cu interdicții. Așa au ajuns la Londra jucători în valoare de 247 milioane de euro:

  • Kai Havertz – 80 mil. E
  • Timo Werner – 53 mil. E
  • Ben Chilwell – 50 mil. E
  • Hakim Ziyech – 40 mil. E
  • Edouard Mendy – 24 mil. E

Cu toate acestea, Frank Lampard nu a găsit formula ideală pentru a scoate maximum din acești jucători. Așa că Roman Abramovich și-a îndreptat, deja, atenția către un alt antrenor. Este vorba de neamțul Thomas Tuchel, rămas fără angajament după despărțirea de Paris Saint-Germain.

Neamțul ar putea fi singurul capabil să salveze campania de achiziții din toamnă a lui Lampard. Cu Tuchel, „perlele” Havertz și Werner s-ar putea exprima altfel în joc, mai ușor, mai natural, iar rezultatele s-ar putea îmbuntăți.

Conform Sport Bild, Thomas Tuchel s-ar afla deja la Londra, unde se negociază preluarea echipei. Până se va decide noul antrenor, intermiatul echipei i-a fost oferit lui Ralf Rangnick.

Urmăriți Playsport.ro și pe