Laporta a câștigat alegerile și e din nou președintele Barcei! Care e prima decizie importantă pe care a luat-o

Radu Bordei 08.03.2021, 09:55
Laporta a câștigat alegerile și e din nou președintele Barcei! Care e prima decizie importantă pe care a luat-o

Laporta a câștigat alegerile și e din nou președintele Barcei! Fanii catalanilor pot respira ușurați, pentru prima dată după mai multe luni de zile. Una din cele mai mari probleme ale clubului s-a rezolvat. Clubul are din nou un președinte și poate începe o nouă eră. Suporterii Barcelonei speră ca perioada nefastă de sub Josep Bartomeu să fi luat sfârșit.

Joan Laporta revine în fruntea Barcelonei. În primul mandat, cu Laporta, Barcelona a devenit cel mai bun club din lume. Acum provocarea este mult mai mare. Noul șef al grupării din La Liga trebuie să rezolve problemele financiare dar și situața lui Leo Messi.

Laporta a câștigat alegerile și e din nou președintele Barcei! Ce a declarat imediat după ce a fost ales

Laporta și-a respectat condiția de favorit și a câștigat clar alegerile, în fața lui Victor Font și Antonio Freixa. Peste 57% din sufragii a acumulat noul președinte, mai mult decât suficient pentru o victorie clară.

Aceste alegeri au fost, probabil, cele mai importante din istoria clubului. A fost o zi specială și mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru ca să ajungem în acest punct. Nu a fost ușor, în condițiile pandemiei, dar victoria e cu atât mai importantă, a declarat noul președinte al Barcelonei

Mai rămâne Messi?

Aceasta este, probabil, cea mai arzătoare întrebare pe care și-o pun fanii catalanilor. Messi încă nu a semnat prelungirea contractului, scandent în vară. Mai mult, acesta s-a declarat de multe ori nemulțumit de ceea ce se întâmpla la club. În plus, fotbalistul chiar a cerut, vara trecută, să fie lăsat să plece, dar atunci s-a opus președintele Bartomeu.

Cu PSG și Manchester City foarte interesate să negocieze cu argentinianul, șansele ca acesta să mai continue pe Camp Nou, sunt destul de mici. Asta chiar dacă favoritul argentinianului a ieșit președinte. Messi chiar a fost și a votat și el și Laporta a declarat că decarul argentinian va fi primul lui telefon în calitate de președinte. Problemele mari financiare ale clubului împiedică pe catalani să facă o ofertă consistentă.

Messi nu este principala prioritate

Chiar dacă Laporta a declarat că va face tot posibilul ca Messi să rămână la Barcelona, jurnaliștii sunt convinși că Laporta va avea alte priorități. Președintele este conștient că Messi, la 34 de ani, nu mai reprezintă viitorul clubului. Prioritatea lui Laporta va fi păstrarea jucătorilor ca Pedri sau Ansu Fati, oameni în jurul căruia se va construi echipa în anii viitori. Rămâne de văzut care va fi soarta lui Ronald Koeman, dacă va veni un nou antrenor și, mai ales, dacă vor exista transferuri.

Situația financiară a clubului nu permite mutări spectaculoase la vară, dar se pare că Erling Haaland ar fi principala prioritate a lui Laporta. Relația lui foarte bună cu Mino Raiola, agentul jucătorului, i-ar oferi un mic avantaj președintelui.

Urmăriți Playsport.ro și pe