Larisa Iordache renaște precum pasărea Phoenix. După bronz, a venit și aurul la Cupa Mondială de la Cairo

Moldoveanu Camelia / 07.06.2021, 09:08
Larisa Iordache renaște precum pasărea Phoenix. După bronz, a venit și aurul la Cupa Mondială de la Cairo

Larisa Iordache nu încetează să surprindă pe toată lumea. Gimnasta a învins nenumăratele accidentări și a reușit încă o performanță. După ce a urcat pe podium cucerind o medalie de bronz, a venit rândul aurului la Cupa Mondială de la Cairo.

Larisa Iordache renaște precum pasărea Phoenix

Larisa Iordache demonstrează iar că este o luptătoare
Larisa Iordache demonstrează iar că este o luptătoare

Larisa Iordache a participat complet sănătoasă la Campionatul European din 2014. După această competiție au urmat o serie de accidentări: la spate, la glezne, la degete. Apogeul suferinței a fost în finala din 2017 a Mondialului găzduit la Montreal. Aici gimnasta și-a rupt tendonul ahilian al piciorului stâng și a revenit în țară în cârje, vizibil chinuită de dureri dar și de dezamăgire.

După această accidentare au urmat trei ani cu trei operații. Recuperarea a fost dureroasă de fiecare dată, însă n-a renunțat. A revenit în 2020 în cadrul Campionatelor Naționale de la Ploiești. În 2021 se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și „încălzirea” și-a făcut-o printr-un bronz și un aur.

Larisa Iordache a obținut sâmbătă medalia de bronz la paralele. A doua zi a surprins pe toată lumea cu evoluția sa din finală, obținând nota 13,366 și aurul la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Cairo (Egipt).

Larisa, îți mulțumim și îți dorim succes alături de colegii tăi Maria Holbură și Marian Drăgulescu, la Jocurile Olimpice de la Tokyo!”, a anunțat Federația Română de Gimnastică.

Dublă campioană europeană

Larisa a încheiat en fanfare Europenele de gimnastică artistică de la Mersin, desfășurate în luna decembrie 2020. În finalele pe aparate a cucerit trei medalii, dintre care două de aur.
Larisa Iordache a cucerit două medalii de aur și una de argint în finalele pe aparate, la Europenele de gimnastică artistică feminină de la Mersin, din Turcia. Gimnasta noastră revenea la o mare competiție după o lungă pauză, de trei ani. Chiar dacă mulți nu-i dădeau șanse de reușită, Larisa Iordache s-a ambiționat și le-a închis gura tuturor cârcotașilor. A devenit campioană continentală la bârnă și la sol, în timp ce la sărituri a cucerit argintul.

După încheierea competiției de la Mersin, dubla campioană europeană a postat un mesaj emoționant pe rețelele sociale. Larisa Iordache devenea pe 20 decembrie 2020 cea mai medaliată gimnastă româncă la Campionatele Europene, cu 16 medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint și două de bronz.

În acest an, în urma participării la Europenele de la Basel, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice. La competiția de la Tokyo, dintre gimnaștii români mai sunt calificați Maria Holbură și Marian Drăgulescu.