Remarcatul lui Nicolae Dică în meciul Moldova-România 0-5: „Este un profesionist desăvârșit”

Olteanu Ștefan 22.11.2022, 11:08
Remarcatul lui Nicolae Dică în meciul Moldova-România 0-5: „Este un profesionist desăvârșit”

Andrei Burcă (29 de ani) este remarcatul lui Nicolae Dică din meciul Moldova-România 0-5. În confruntarea menționată, în lipsa lui Răzvan Marin, fundașul campioanei CFR Cluj a purtat banderola de căpitan pe braț.

Andrei Burcă, descris la superlativ de Nicolae Dică după Moldova-România 0-5. Cu ce l-a impresionat

În lipsa lui Răzvan Marin, plecat din cantonamentul echipei naționale direct într-o vacanță în Maldive, Andrei Burcă a purtat banderola de căpitan pe braț în duelul Moldova-România 0-5 și a avut o prestație care l-a impresionat pe Nicolae Dică.

După ce a fost integralist în înfrângerea cu Slovenia, scor 1-2, Burcă a fost ținut de selecționerul Edi Iordănescu timp de 70 de minute pe teren în disputa cu Moldova.

România s-a descurcat excelent atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv, iar Nicolae Dică și-a ales remarcatul. Este vorba despre fundașul campioanei CFR Cluj, pe care l-a descris ca fiind „un profesionist 100%”:

„Burcă e un jucător care s-a impus şi la CFR şi uşor, uşor si la natională. Este profesionist 100%, l-am văzut cât este de implicat, merge la sala înainte şi după. Are nişte calităţi… dar nu extraordinare.

Însă, tot ce face a făcut prin muncă! A luat-o de jos de la Bacău, uite că se poate şi aşa. Dacă îţi vezi de treaba ta ajungi departe. Eu spun că merită să fie căpitanul echipei nationale. Conjunctura l-a făcut să fie căpitan, dar este un om foarte important. Are experienţă”, a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport.

Andrei Burcă visează să ajungă la un turneu final cu naționala României: „E ultimul vis!”

Andrei Burcă a jucat în patru din ultimele cinci meciuri ale echipei naționale și este unul dintre jucătorii indispensabili pentru Edi Iordănescu. Cotat la 4.000.000 de euro de Transfermarkt, Burcă este cel mai valoros jucător din lotul campioanei CFR Cluj.

Înaintea acțiunii din luna noiembrie, respectiv cele două meciuri amicale cu Slovenia și Moldova, Andrei Burcă dezvăluia într-un interviu acordat pentru FRF TV care este marele său vis:

„Ultimul vis pe care îl mai am este să joc cu naţionala României la un turneu final. Este cel mai important tricou pe care îl îmbrac pentru mine. Am titluri, am cupe câştigate, am jucat şi în Champions League, dar aceasta ar fi cea mai mare realizare pentru mine în acest moment.

Să îşi schimbe mentalitatea, pentru că aici se face diferenţa între noi şi fotbalul de performanţă. Trebuie să ne schimbăm această gândire, să intrăm încrezători pe teren. Este total alt nivel, sunt alţi adversari, e mai puternică competiţia, acolo sunt cele mai bune echipe din campionate.

Ajută mult echipa naţională. Ar fi benefic pentru noi să avem mai multe echipe calificate în cupele europene. Discutăm mereu, la masă cam astea sunt discuţiile pe care le avem. O să fie nebunie playoff-ul acesta, din punctul meu de vedere”, a declarat Andrei Burcă.

În lupta pentru Euro 2024, România le va întâlni în grupa preliminară pe Elveția, Belarus, Israel, Andorra și Kosovo.

Edi Iordănescu închide anul centenarului cu gândul la Europene: „Lumea etichetează repede, dar să nu uităm asta!”.