Leo Messi NU este printre cei mai valoroși jucători din Ligue 1. Topul care îl exclude pe argentinian

Bordei Radu / 13.01.2022, 07:37
Leo Messi NU este printre cei mai valoroși jucători din Ligue 1. Topul care îl exclude pe argentinian

Leo Messi tocmai ce a cucerit al 7-lea Balon de Aur, performanță unică, în istorie. În plus, fotbalistul de 34 de ani este nominalizat și pentru cel mai bun jucător, în topul FIFA. Cu toate acestea, argentinianul primește o lovitură, de unde nu se aștepta. Fostul star al Barcelonei nu prinde top 5 al celor mai scumpi jucători, din Ligue.

Argentinianul a venit gratis la PSG, iar performanțele nu au fost cele așteptate. Chiar dacă a marcat 5 goluri, în Liga Campionilor, Messi a găsit campionatul francez mai greu decât se aștepta. Este adevărat că argentinianul nici nu a fost disponibil mult timp.

Leo Messi nu prinde topul celor mai valoroși fotbaliști din Ligue 1. Este depășit de 5 colegi de la PSG

Nicio surpriză, cel mai bine cotat fotbalist este Kylian Mbappe, atacantul de 23 de ani. Campionul mondial este cotat la 176 de milioane de euro. Cu atât mai mult ar fi lovitura mare, pentru parizieni, dacă îl vor pierde gratis, în acest an. Deocamdată, Mbappe a intrat în ultimele 6 luni de contract și nu a acceptat nicio ofertă de la PSG. Real Madrid pare favorită.

Neymar, 99 de milioane de euro, este al doilea fotbalist în acest top. Este o diferență mare față de Mbappe, dar nici Neymar nu este la prima tinerețe. Un alt brazilian, căpitanul PSG-ului, Marquinhos, ocupă podiumul. Fundașul este evaluat la 82 milioane de euro.

Achraf Hakimi, 77 milioane de euro și portarul Donnarumma, 71, întregesc topul celor 5 cei mai valoroși fotbaliști din Ligue 1.

Messi, motivul pentru care PSG nu va cuceri Liga Campionilor?

Leo Messi a fost adus la Paris pentru un singur obiectiv: obținerea Ligii Campionilor. Acesta este marele vis al miliardarilor care dețin clubul. Aceștia au mers pe construirea unui lot format din superstaruri, dar exact această politică s-ar putea să îi afecteze. Aducerea starului argentinian mai mult a destabilizat vestiarul, crede un fost câștigător al trofeului, Patrice Evra. Fundașul a jucat 5 finale, cu Juventus și Manchester United.

Nu un jucător câștigă trofee, ci o echipă. Este vorba de un colectiv, nici chiar Messi nu poate face minuni. Eu știu bine, am jucat 5 finale și am pierdut 4, crede Evra

Venirea lui Messi l-a îndepărtat mai mult pe Mbappe de prietenul Neymar. Brazilianul este mai apropiat de fostul coleg de la Barcelona și tânărul francez se simte marginalizat. Chiar și așa Mbappe a marcat 18 goluri în acest sezon, dar ar putea pleca, gratis, în această vară.

Aș vrea să fie mai rău, parcă e un roboțel programat. Vorbește frumos, curat, aș vrea să exprime și ce simte, spune Evra